Vilken final vi har att se fram emot mellan Frankrike och Norge i damernas handbolls-EM. Båda nationerna är obesegrade i turneringen och förtjänar minst sagt att vara i finalen. Frankrike är regerande Europamästare medan Norge är mesta Europamästare. Som förstått kunde förutsättningarna inte vara mycket bättre inför den rykande finalen. Vem håller nerverna i styr och lyckas kamma hem guldet som innebär titeln som bäst i Europa i handboll.

Odds: Frankrike vs Norge

Speltips Frankrike vs Norge Handbolls-EM final

Norge är favoriter till slutsegern och har varit otroligt starka under detta EM. Sedan premiären mot Polen har det varit en spikrak väg till finalen med idel segrar. I tur och ordning har Tyskland, Rumänien, Nederländerna, Kroatien, Ungern och hemmanationen Danmark besegrats. Med tanke på att Norge inte haft den medaljproduktion vi är vana vid har det gått att skönja en viss revanschlusta i det norska laget som dominerat damernas handboll enormt under 10-talet. 

Frankrike är också en mycket duktig nation och med undantag för den oavgjorda matchen mot jätten Ryssland har det varit idel segrar sedan premiären mot Montenegro. Frankrike måste verkligen hålla ordning på Nora Mørk som varit otrolig under detta mästerskap. Vi tror att Nora och Norge är för starka och lyckas vinna matchen vilket vi också spelar till oddset 1,47 hos Unibet*.

Bäst spelbolag med odds på handboll

Spelbolagen nedan är de spelbolag som normalt sett har högst odds på handboll.

100 SEK freebet

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100 SEK freebet
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Hämta spelkrediter här!

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Lättnavigerad sajt
Höga odds
Snabba utbetalningar

Spela för 100 kr och få 100 kr i bonus

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Världens största spelbörs
Även poker & casino
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Frankrikes väg till finalen

Frankrike hamnade i tuffa grupp A med Danmark, Montenegro och Slovenien. Den regerande Europamästaren skulle dock ta tre relativt komfortabla segrar i gruppspelet vilket gjorde att de hade med sig maximala fyra poäng in i mellanrundan. 

Där fortsatte det med en seger mot Spanien på direkten men i andra matchen mot Ryssland blev det tuffare. Ryssland som var i final i EM senast lyckades spela oavgjort mot Frankrike i en mycket underhållande match. Därefter väntade en avslutande match mot Sverige, en match som fransyskorna vann enkelt med 31-25. 

I semifinalen lottades Frankrike mot Kroatien och det blev en ren och skär uppvisning. 30-19 är ett bevis på hur överlägsna nationen var och självförtroendet sprudlar inför finalen. 

Norges väg till finalen

Att det skulle vara ett motiverat Norge i detta EM stod klart redan i första omgången där norskorna vann med 35-22 mot Polen i premiären. Därefter avfärdades Tyskland med 42-23 och Rumänien med 28-20. Norge var överlägsna i grupp D och hade full pott in i mellanrundan.

Där slapp Norge både Frankrike och Danmark och den komfortabla vägen till finalen har fortsatt. Seger med sju bollar mot Nederländerna och med elva bollar mot Kroatien och Ungern visar hur överlägsna Norge varit i detta mästerskap. 

I semifinalen mot Danmark var det första gången Norge fick stöta på bra motstånd. Då väntade Danmark, nationen som arrangerat detta EM. Norge skulle egentligen vara medarrangör men valde på grund av pandemin att ställa in vilket innebär att alla matcher spelats i Danmark detta EM.

Det har inte hindrat Norges prestation och även om det var en jämn semifinal mot hemmanationen var Norge snäppet vassare och vann rättvist med 27-24. När nu Frankrike väntar i final är norskorna solklara favoriter och om de presterar som under tidigare delar av turneringen blir det en seger för Norge som i så fall skulle ta sitt åttondel EM-guld någonsin. Tvåa på listan är Danmark med tre guld, ett bevis på norskornas överlägsenhet genom tiderna i turneringen. 

För den som vill lägga odds på matchen finns det massor av andra marknader förutom matchvinnare. Besök Unibet* för att se vilka odds som gäller när det nu endast är timmar kvar till finalen.