Reklam

Odds: Handbolls EM för damer

Det väntar handbolls-EM för damer och i denna kompletta guide får du all information du behöver inför mästerskapet. Ta del av de bästa speltipsen under handbolls EM för damer 2020, Vi är med dig med speltips från premiären hela vägen till finalen med extra fokus på det svenska landslaget. Sverige har en tuff grupp med Ryssland och vägen till semifinal känns lång. Men oavsett hur det går för Sverige finns det massor med bra odds på handbolls EM 2020. Efter herrarnas hanbolls EM som inte gick så bra är vi sjukt taggade på att se hur det går för damerna!

Norge är favoriter till guldet och blir livsfarliga men det är Frankrike som är regerande Europamästare och Nederländerna som kan titulera sig som världsmästare. Detta är det 14:e Europamästerskapet som arrangeras för damer och Norge har vunnit sju guld på dessa mästerskap. Mycket talar för att det blir det åttonde guldet för den mest framgångsrika nationen genom tiderna.

Läs också: Odds Fotbolls-EM 2021

Odds Handbolls-EM

Nu kan du lägga odds på den nation du tror kommer vinna guldet i turneringen. När mästerskapet sedan startar finns det givetvis mängder av marknader på varje ensild match. I gruppspelsmatcherna kan det vara bra att tänka handicap då det finns många blåbärsnationer där det snabbt kan rinna iväg målmässigt. Spela att lag börjar i ett relativt stort underläge för att få upp oddsen.

De största stjärnorna är också alltid intressanta att följa och de brukar kliva fram under de stora mästerskapen. Spela över/under hur många mål en enskild spelare kommer att göra eller samma marknad för hela laget. Just över/under är något vi jobbar mycket med i handbollsbetting eftersom det blir otroligt mycket mål i sporten. Detta är bra att ha i åtanke när du är på jakt efter speltips under handbolls em för damer 2020.

Odds: Vinnare Handbolls-EM för damer 2020

Totalt är det 16 lag som gör upp om att kunna titulera sig som Europamästare i handboll. Frankrike är regerande mästare efter att ha slagit Ryssland med tre bollar i 2018 års final. Mesta Europamästaren Norge är favoriter att ta sitt åttonde guld och lär vilja ha revansch efter femteplatsen i förra EM.

Lag Högsta odds Spelbolag
Norge 2,60
Ryssland 4,69
Frankrike 5,50
Nederländerna 6,00
Danmark 13,00
Ungern 21,00
Sverige 25,00
Spanien 31,00
Tyskland 31,00
Montenegro 31,00
Rumänien 31,00
Serbien 51,00
Slovenien 151,00
Polen 201,00
Kroatien 251,00
Tjeckien 1 001

Speltips handbolls EM 2020 - de vinner guldet

Norge må inte ha varit lika överlägsna de senaste mästerskapen som vi är vana vid men att det blir guld vid EM 2020 tror vi stenhårt på. Oddsen på 2,30 talar sitt tydliga språk och att mästerskapet spelas i landet kommer också innebära en fördel, om än läktarna står tomma.

Norge vinner Handbolls-EM 2020

 • Innehar hemmaplan
 • Har dominerat Handbolls-EM de senaste åren
 • Oddsen 2.30 är för bra för att säga nej till

TILL UNIBET

Laget har rutinerade stjärnor som Camilla Herrem och Mait Malm Frafjord men också talanger som Henny Reistad 21 år; en spelare som mycket väl kan få sitt stora genombrott i årets EM. Lägg till stjärnor som Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal och Veronica Kristiansen och det ser mer än lovande ut för norskorna. Dessutom har man en målvaktsduo med fler guldmedaljer än någon annan nation där både Silje Solberg och Emily Stang Sando har enorm rutin från mästerskap.

Ytterligare en faktor som talar för Norge är hungern att vinna igen. Mellan 2004 och 2016 tog Norge 10 guld i OS, VM och EM men på efterföljande fyra mästerskap har det endast blivit ett silver vid VM 2017. Vid förra EM tog inte ens Norge medalj. Därför bör det finnas en revanschlysta och hunger på att återigen ta hem ett guld i ett stort mästerskap.

Spelbolag med högst odds inför Handbolls EM 2020

Vissa spelbolag är bättre än andra på att erbjuda bra odds och flertalet marknader på handbolls EM damer 2020. Vanligtvis är det de mer etablerade aktörerna som har bäst odds. Några spelbolag vi hittat med riktigt bra odds på handbolls em är:  

1250 SEK spelkrediter

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

100 SEK freebet

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100 SEK freebet
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

100 % upp till 100 kr

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100% upp till 1000 kr i välkomstbonus!
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

100% upp till 100 SEK

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Sverige får det tufft

Med Ryssland som solklar favorit är det Spanien som blir nyckelmotståndaren i handbolls em 2020 om Sverige ska få med sig några poäng till mellanrundan. För visst räknar vi med att Polen blir gruppens slagpåse?!

Två poäng skulle behövas om Sverige vill ha något hopp om semifinal efter första gruppspelet. I mellanrundan väntar med största sannolikhet Frankrike, Danmark och Montenegro. De två sistnämnda kan Sverige slå om stjärnorna står rätt men att rå på Frankrike blir otroligt tufft. Därför ser det tyvärr inte ut att bli någon medaljmatch för svenskorna då Ryssland och Frankrike bör ta de två platserna i en semifinal från grupp A och B.

Norge

Efter att ha dominerat stort med guld eller medalj i princip varje mästerskap under 00-talet och första halvan av 10-talet har det varit tyngre de senaste mästerskapen. Förra EM blev det inte bättre än match om femteplats och i VM har man inte tagit guld sedan 2015. OS 2016 blev inte heller vad norskorna hoppats på när man "bara" tog brons. Nu har man stjärnorna och fördelen av hemmaplan (om än utan publik) vilket mycket väl kan räcka till guld i handbolls EM damer 2020.

Ryssland

Ryssland har blivit en nation att räkna med och laget är regerande olympiska mästare och blev tvåa vid EM 2018. Laget kryllar av stjärnor som Anna Vyakhireva, Anna Senn, Olga Fomina och Yaroslava Frolova där den sistnämnda är blott 23 år gammal men ändå hunnit med  80 mål på 38 landskamper.

Frankrike

Allez les bleus kommer inte att sjungas på de tomma läktarna men nog kan fransmännen få anledning att jubla ändå. Den regerande Europamästaren är alltid med i kampen om medaljerna och lär så vara även under Handbolls EM 2020.

Nederländerna

Nederländerna överraskade många när de tog guld vid EM 2018 och om storstjärnan Lois Abbingh kommer upp till en sin enormt höga standard kan det mycket väl bli guld för Nederländerna,

Danmark

Danmarks storhetstid i handboll på damsidan är över sedan länge. Visst finns det en bra generation på gång och anställningen av Jesper Jensen som tränare är intressant. Det återstår att se hur han hanterar sitt första mästerskap som huvudansvarig för det danska damlandslaget.

Ungern

Ungern har inte tagit guld sedan EM 2000 och får det tufft att ta medalj under EM 2020 enligt oddsen. En 14:e plats  i VM 2019 och sjua i EM 2018 är inget som skrämmer de största nationerna. Samtidigt har ungerskorna slagit ur underläge förr och har en lång tradition av medaljer med tre OS-, fyra VM- och nio EM-medaljer.

Rumänien

Rumänien har tagit kliv de senaste mästerskapen och tog VM-brons så sent som 2015. Som vanligt ligger fokus på lagets världsstjärna och kapten Christina Neagu - utsedd till världens bästa spelare 2018. Kan hon leda rumänskorna till ännu en sensationell medaljmatch? 

Spanien

Spanien jagar sitt första guld någonsin i ett stort mästerskap (Mediterrean Games får ursäkta) men att det skulle komma nu känns osannolikt. Alexandrina Cabral har hunnit fylla 34 men förväntas ändå leda laget.

Montenegro

Den unga nationen tog handbollsvärlden med storm år 2012 när de under året tog såväl OS-silver som EM-guld. Sedan dess har det inte varit samma topp-placeringar även om laget slutade femma vid VM 2019. Montenegro kan hota men får det tufft att nå de ädlare valörerna.

Sverige

Sexa vid EM 2018 och sjua vid VM 2019 är ganska talande för var Sverige befinner sig just i världsordningen. Oddsen på 31,00 och tionde favorit till slutsegern gör att svenskorna slår ur underläge. Frågan är om ens Isabelle Gulldéns briljans räcker i detta svenska lag? Behöver slå Spanien i gruppspelet om det ska bli något att jubla över.

Tyskland

Tyskorna har mycket att fundera på och laget har inte tagit en enda medalj sedan VM 2007. I EM är den enda medaljen ett silver från 1994 och ingenting tyder på att det skulle gå bättre den här gången. Visst finns kvalité i Kim Naidzinavicius och superlöftet Emily Bölk, men det krävs mer än så om Tyskland ska gå långt.

Serbien - 51,00

Serbien har aldrig tagit medalj i EM sedan upplösningen av Jugoslavien men landet tog silver vid 2013 på hemmaplan. Det serbiska landslaget ska vara nöjda om de tar sig till andra gruppspelet. 

Kroatien - 151,00

Blåbärsnationen Kroatien har visserligen tagit sig till de senaste Europamästerskapen men slutade sist såväl 2016 som 2018. Nationen får det oehört tufft och har aldrig tagit medalj i ett större mästerskap.

Tjeckien - 151,00

Tjeckien slutade på 15:e plats vid EM 2018 och slår man den placeringen i år ska man vara väldigt nöjda. Rutinerade Iveta Luzumová är lagets största stjärna och spelar till vardags i tyska Thüringer HC. I laget finns också svenskbekantingen Petra Kudláčková till vardags i Kristianstad Handboll.

Polen - 201,00

Polen brukar ta sig till mästerskap men får det otroligt tufft under mästerskapet. Gör 35-åringe Karolina Kudłacz-Gloc sitt sista mästerskap?

Slovenien 201,00


Om Slovenien ens vinner en match i detta mästerskap är det överraskande. Visst slutade laget 13 i förra EM men laget får göra upp tillsammans med Polen att inte bli jumbo.

Missa inte Bethards välkomstbonus!

Bethard* har en välkomstbonus på upp till 1 000 kr för nya spelare.

Grupper Handbolls EM Damer 2020

Grupp A

 • Frankrike
 • Danmark
 • Montenegro 
 • Slovenien

Grupp B

 • Ryssland
 • Sverige
 • Spanien
 • Tjeckien

Grupp C

 • Nederländerna
 • Ungern
 • Serbien
 • Kroatien

Grupp D

 • Rumänien
 • Norge
 • Tyskland
 • Polen

   De tre bästa nationerna från varje grupp går vidare till andra omgången som består av två grupper med sex lag i varje. Där tar lagen med sig poängen från första gruppspelet med undantag resultatet mot laget som slutar sist i gruppen. En seger ger två poäng vilket innebär att lagen maximalt kan ta med sig fyra poäng in i mellanrundan.

   I mellanrundan går de två bästa lagen från varje grupp till semifinal medan treorna spelar en placeringsmatch om femteplatsen. För lag 4-6 i andra omgången är turneringen över. Detsamma gäller lag fyra i varje grupp från första gruppspelet. 

   Feedback