Uppehåll ifrån ligaspelet i England denna helg då FA-cupen gör intåg på spelschemat. 8 matcher att se fram emot där flera utav storlagen ska in i spel. Med tanke på det pågående Europaspelet så finns möjligheten att hitta både en och två skrällar bland matcherna som spelas perioden fredag till måndag!

 

Spela på FA-cupen hos Coolbet!

 

Leicester City - Sheffield United (1)

The Foxes tar under kvällen emot uppflyttningsjagande Sheffield United. Leicester City får ses som klara favoriter och med tanke på att Sheffield United i allra högsta grad är med i jakten om uppflyttning till Premier League så lär fokus ligga på ligaspelet främst. Claude Puel har tidigare visat att man kommer att satsa på FA-cupen, således spikar vi ettan här!

 

Chelsea - Hull (1)

Ett sjunkande skepp i form utav Hull reser under fredagen till London för match mot Chelsea. Chelsea hittade nyvunnen energi i senaste matchen hemma mot West Brom och vann med hela 3-0. En otroligt viktig seger för The Blues och Antonio Conte som under de senaste veckorna varit otroligt pressad. Hull saknar en hel rad spelare till kvällens match och är samtidigt indragna i bottenstriden i The Championship. Ettan känns stensäker!

 

Sheffield Wednesday - Swansea (2)

Sheffield Wednesday parkerar i mitten utav The Championship och lär således se FA-cupen som den enda riktiga chansen till framgång denna säsong. Swansea som krigar i botten utav Premier League kommer att få en tuff uppgift här. Tack vare att det inte är ligaspel förens nästa vecka så lär vi få se så gott som starkaste lagen på banan här. Med det sagt så är Swansea såklart bättre på i stort sett alla positioner, tvåan synas.

 

Brighton - Coventry (1)

Det lägst rankade laget som är kvar i FA-cupen, Coventry, reser till sydkusten för att ta sig an Brighton. Det här ska inte vara några problem för nykomlingen i Premier League, oavsett vilket lag man väljer att sätta på banan. Coventry, ett gammalt storlag i England, är verkligen på nedgång och parkerar för tillfället på en mittenplacering i League Two. Etta!

 

West Brom - Southampton (X)

Omgångens enda renodlade Premier League-möte. West Brom, jumbo i ligan, tar emot Southampton. Det är inte mycket som stämmer för West Brom för tillfället och frågan är hur mycket man vågar riskera i FA-cupen, en tung skada på en utav nyckelspelarna här kan bli det som får laget att verkligen ramla ur högsta divisionen. Tror på en rätt så låst tillställning här då båda lagen lär fokusera mer på ligaspelet. Southampton får gälla som små favoriter men krysset ligger närmast till hands!

 

Huddersfield - Manchester United (X)

Manchester Uniteds boogeyteam, Huddersfield, står som hemmalag i detta möte som kan bjuda på omgångens stora skräll. Manchester United har ett kommande möte med Sevilla att tänka på och det skulle förvåna mig om Mourinho ställer upp med bästa laget här. Huddersfield har tidigare under säsongen stört United och jag skulle inte alls bli förvånad om vi får se ett oavgjort resultat här.

 

Rochdale - Tottenham (2)

Tottenham stor för en storslagen comeback i veckan Champions League-möte med Juventus. Ett tidigt 2-0 underläge hämtades upp och matchen slutade 2-2, ett resultat som verkligen gör att Tottenham har chansen att slå ut förra säsongens Champions League-finalist. Här möter man Rochdale som ligger sist i League One. Inget snack om saken, den säkraste tvåan utav alla!

 

Wigan - Manchester City (2)

Wigan ser ut att vara tillbaka upp i The Championship då man för tillfället ligger på en andraplats i League One. Man har slagit ut både Bournemouth och West Ham på vägen till denna match. Manchester City hålls utav många som Europas starkaste lag denna säsong och man verkar inte veta hur man förlorar en match. Trots den goda formen hos hemmalaget så kan jag inte annat än att gå med Manchester City här.