Söndagen domineras av nordisk fotboll, där den svenska och den norska bollen står i fokus. Kupongen inleds dock med en högintressant landskamp där ett formtoppat Österrike, som besegrade Tyskland senast, gästas av Brassarna i Wien. Kan Österrike stå för en ny chockseger på söndag?

 

Spelstopp: 14.59

 

1. Österrike - Brasilien 2

Trots en fin bas utav spelare med spelare i zenit så gjorde Österrike ett minst sagt svagt kvalspel, och något VM blir det inte. Tyske Franco Foda tog över det österrikiska landslaget efter kvalet, och efter att den 52-årige tysken tog över förbundskapten-rollen har Österrike idel segrar. Senast besegrades Tyskland! Brasilien behöver ingen närmare presentation. Tite har världsklasspelare på varenda position, och brassarna gjorde ett urstarkt kvalspel. Naturligtvis en av favoriterna till att lyfta bucklan i sommar! Trots Österrikes otroliga form, så plockas tvåan ut först, utan någon större fundering. Brasilien bör vara väl förvarnade, och nu ska formen inför VM finslipas!

 

2. Falkenberg - Gefle 1

Seriefinalen mellan Örgryte och Falkenberg slutade 1-1, och det var Falkenbergs femte raka match utan förlust. Hallänningarna toppar Superettan en poäng före Örgryte inför omgång 12. Johan Mjällby har haft det tufft sedan han lämnade Västerås SK och tog över Gefle IF. Mjällby har fått en krisstämpel på sitt lag som inte har vunnit sedan den 22 april. 1-5 förlusten på Gavlevallen mot Landskrona följdes däremot upp med en liten moralhöjande poäng senast mot Helsingborg, vilket kändes livsviktigt. Falkenberg är såklart favoriter, stora favoriter. Men man ska inte räkna bort gästerna som faktiskt vann i Falkenberg i fjol med 4-0. Om pengarna räcker till är det ett bra läge att gardera eftersom ettan streckas hårt!

 

3. Helsingborg - Degerfors 1

Det är två formstarka lag som drabbar samman på Olympia. Helsingborg fick som tidigare nämnt “bara” ett oavgjort resultat mot Gefle senast, dessförinnan hade Helsingborg tre raka segrar, och laget har nu inte förlorat på sju raka matcher! Degerfors har precis som Helsingborg riktigt bra form, närmare bestämt fem matcher utan förlust. Gästerna kommer från en 4-1 seger mot Värnamo senast, och med tanke på formen så ska Degerfors definitivt inte räknas bort här. Ettan streckas hårt så gardera tidigt med krysset!

 

4. Assyriska - Akropolis 1

Assyriska som är ett förmodat topplag i Division 1 norra har fått lite grus i maskineriet. Efter fyra raka segrar, mot Karlslund, Nyköping, serieledarna Västerås och Sollentuna, har det nu blivit två raka förluster. Något oväntat mot Sandviken och Umeå-laget Team Thoren. Akropolis som är på samma poäng som Assyriska har också sladdat i de två senaste matcherna. Senaste matchen slutade 1-1 hemma mot Sollentuna, och matchen dessförinnan slutade med förlust mot bottenlaget Karlslund. Magkänslan säger att Assyriska bör kunna studsa tillbaka här, och när ettan dessutom erbjuder fint värde så är det ingen tvekan om att man bör utgå från vänster. Tänkbar spik runt 45 procent!

 

5. Linköping City - Team Thorengruppen X

Nykomlingarna Linköping City har skaffat sig en ganska god marginal ner till nedflyttningsstrecket. Laget är fortfarande obesegrade hemma i Linköping och har dessutom relativt bra form. Det blev dock förlust senast mot Syrianska med 2-3, där brassen Diego Brum gjorde det avgörande målet i den 94:e minuten. Umeå-laget Team Thorengruppen gör det ganska bra, och besegrade Assyriska senast med 2-1, och bör därmed ha hyfsade chanser att få med sig något här. Linköping är i sin tur, som tidigare nämnt obesegrade på hemmagräs. Så krysset känns väldigt nära till hands, vilket är ett resultat som båda parterna bör vara relativt tillfreds med.

 

6. Västerås SK - Carlstad United 1

Seriefinal i Division 1 norra! Ett storsatsande Västerås SK gästas av Carlstad United på Solid Park Arena. Västerås hade stora förväntningar på sig inför säsongen och VSK har under stora delar av våren visat att man är ett lag som definitivt skulle kunna spela i Superettan kommande säsong. Det har dock blivit ett par plumpar på slutet och faktum är att västermanlänningarna förlorade senast borta mot Umeå med 0-2. Carlstad är bara en poäng bakom VSK i tabellen, och känslan är att det är de här två lagen som kommer att göra upp om topp 2. Gästerna har visat upp en enastående målproduktion. Senast spelade man 3-3 mot Skellefteå, och matchen dessförinnan vann laget med sanslösa 8-1 mot Arameiska/Syrianska. Västerås är norrettans bästa lag, men Carlstads framfart går inte att bortse från. Utgå från ettan, men gardera tidigt.

 

7. Eskilsminne - Lunds BK 1

Vi byter fokus till Division 1 södra där ett väldigt formstarkt Eskilsminne gästas av Lunds BK på Harlyckans IP i Helsingborg. Båda lagen är nykomlingar i Division 1, men det är hemmalaget som går klart bäst för tillfället. Eskilsminne har fyra raka segrar i ligan och fem raka segrar om man räknar med matchen i Svenska Cupen mot Halmia. Senast avgjorde laget sent mot Utsiktens BK vilket var lagets tredje raka 1-0 seger i alla tävlingar. Lund har börjat tappa stilen efter en ganska bra inledning på säsongen. I fjol när lagen kvalade upp från Division 2 möttes lagen och då slutade det 2-2 på Harlyckans IP. Eftersom Eskilsminne streckas hårt, och att det inte bör skilja speciellt mycket mellan lagen, så garderas ettan omgående.

 

8. Karlskrona - Mjällby 2

Karlskrona ställs mot serieledarna Mjällby i ett tufft läge då laget har två raka förluster. Hemma på Västra Marks IP har det dock bara blivit en förlust under säsongen. Mjällby kommer också från en förlust, borta mot Ängelholm, och det är just på resande fot poängtappen har kommit för Mjällbys del. Sölvesborgs-klubben har nämligen idel segrar på Strandvallen. På bortaplan har laget två vinster, en oavgjord och två förluster efter fem spelade bortamatcher. Mjällby som är ett bättre fotbollslag får trots allt förtroendet, men streckas tvåan runt 65 procent ska den garderas direkt!

 

9. Oskarshamn - Skövde AIK 1

Oskarshamn är i delad serieledning med Mjällby, det är bara målskillnaden som skiljer lagen åt inför omgång 11. Senast blev det förlust mot Torns IF, något Skövde kommer att få sota för? Formen på hemmagräs är nämligen riktigt bra där Oskarshamn har tre raka segrar. Gästande Skövde har i de två senaste matcherna visat något stigande form, men det bör man inte dra alltför stora växlar av då laget mött ganska begränsat motstånd. Så sent som i slutet av maj förlorade Skövde med 0-5 hemma mot den dåvarande tabelljumbon Husqvarna. Ettan streckas hårt men skrällen känns långt borta. Säker etta!

 

10. Utsikten - Oddevold 1

Det har varit en tuff vår för Stefan Rehn och Utsiktens BK. Målsättningen inför säsongen var att vara med i toppstriden, men dit är det nu långt efter tre raka förluster. På hemmagräs är dock formen ganska bra. Innan förlusten mot Eskilsminne hade laget två raka hemmasegrar där den senaste hemmasegern var mot serieledarna Mjällby! Gästande Oddevold har också en vacklande form. 0-6 förlusten mot Mjällby följdes upp med ett nytt poängtapp hemma mot tabelljumbon Grebbestad i en match som slutade 1-1. På Oddevolds två senaste bortamatcher har laget 1-10 i målskillnad. Utsikten bör kunna studsa tillbaka här. Ettan är en tänkbar spik runt 45 procent.

 

11. Lilleström - Odds BK X

Vi förflyttar oss västerut till grannlandet där Eliteserien är tillbaka efter ett litet kortare uppehåll. Lilleström har haft en tung vår och ligger i bottenskiktet av tabellen efter 12 omgångar. Lilleström kommer dock från en meriterande seger i den norska cupen, där serieledarna Brann slogs ut med klara 4-1. Odds BK har haft en något bättre vår men formen är långt ifrån felfri. Innan uppehållet hade Odd två raka förluster i ligaspelet och i den norska cupen, som var den senaste matchen, fick man ge sig mot Rosenborg. Men det krävdes straffläggning för att skilja lagen åt. Väldigt ovisst på förhand. Utgå från krysset men plocka med så många tecken som möjligt!

 

12. Ranheim - Sarpsborg 2

Nykomlingarna Ranheim har stått för en lysande vårsäsong. Laget placerar sig som trea i den norska högstaligan efter 12 omgångar, en poäng före Sarpsborg 08. Innan uppehållet blev det dock förlust med klara 0-4 mot Bodö/Glimt. Sarpsborg var ett topplag i fjol och mycket talar för att man kommer att vara det även när den här säsongen ska summeras. Formen är riktigt stabil med fyra raka segrar. Gästerna erbjuder fint värde så utgå från tvåan. Sarpsborg är en tänkbar spik på den här kupongen!

 

13. Stabaek - Bodö/Glimt 2

Stabaek har haft en bedrövlig vår, och placerar sig som lag nummer tre från slutet inför omgång 13. Formen är dunkel med fem förluster på de sex senaste matcherna. Bodö/Glimt som är nykomlingar i det norska finrummet har stått för en bättre vårsäsong och innan uppehållet besegrade man Ranheim med 4-0. Trots dessa förutsättningar så streckas ettan hårt. Känslan är att det svenska folket har tittat för mycket på Stabaeks hemmafacit, där siffrorna är relativt bra trots allt. Vårsäsongen och formen går inte att bortse från - helgardera och hoppas på skrällen. Gästerna erbjuder riktigt fint värde!

 

Kassaskåpet! - Oskarshamn

Oskarshamn har stått för en väldigt fin vårsäsong och är i delad serieledning tillsammans med Mjällby. Här ställs man mot Skövde som stundtals har sett mer ut som ett Division 2-gäng. Spika ettan i samtliga system!

 

Varningen! - Bodö/glimt

Det finns gott om “varningar” på söndagens kupong och Bodö/Glimt är definitivt en av de mest framstående! Stabaek har gjort en katastrofal vår och känslan är att det här kan gå hur som helst. Kalasvärde dukas upp på gästerna!

 

144 rader

1. Österrike - Brasilien 2

2. Falkenberg - Gefle 1

3. Helsingborg - Degerfors 1x

4. Assyriska - Akropolis 1

5. Linköping - Team TG x

6. Västerås - Carlstad 1x

7. Eskilsminne - Lund 1x

8. Karlskrona - Mjällby x2

9. Oskarshamn - Skövde 1

10. Utsikten - Oddevold 1

11. Lilleström - Odd 1x2

12. Ranheim - Sarpsborg 2

13. Stabaek - Bodö/Glimt 1x2

 

1296 rader

1. Österrike - Brasilien 2

2. Falkenberg - Gefle 1x

3. Helsingborg - Degerfors 1x

4. Assyriska - Akropolis 1

5. Linköping - Team TG 1x2

6. Västerås - Carlstad 1x2

7. Eskilsminne - Lund 1x

8. Karlskrona - Mjällby x2

9. Oskarshamn - Skövde 1

10. Utsikten - Oddevold 1

11. Lilleström - Odd 1x2

12. Ranheim - Sarpsborg 2

13. Stabaek - Bodö/Glimt 1x2

 

SPELA EUROPATIPSET HÄR!