WatfordWatford

En 17:e-plats och sex poäng ifrån degradering till The Championship är något som Marco Silva och Watford FC hoppas överträffa till den kommande säsongen. Nyförvärven och tillsättandet av Silva som tränare bådar gott för The Hornets som har alla chanser i världen att knipa en placering i mitten av tabellen när vi sumerar Premier League i maj.

 

Snabbfakta

 

Stadium (kapacitet): Vicarage Road (21 438)

Stad: Watford

Grundad: 1881

Position förra säsongen: 17:e

Manager: Marco Silva

 

Övergångar

 

Övergångar in:

Tom Cleverley – Everton

Will Hughes – Derby

Kiko Femenia – Alaves

Daniel Bachmann – Stoke City

Nathan Chalobah – Chelsea FC

 

Övergångar ut:

Mario Suarez – Guizhou Hengfeng Zhicheng FC

 

 

Säsongen 2016/17

Walter Mazzarri kom till Watford inför säsongen 2016/17 och med sig ifrån den italienska ligan fick khan bland andra Roberto Pereyra, ett nyförvärv som fick många att höja på ögonbrynen. Inledningen på säsongen gav folk anledningar till att ta Watford på allvar när man endast förlorade 4 utav de 12 första matcherna. Laget låg bra till i tabellen och allt verkade frid och fröjd i utkanten av London för de gulsvarta.

Nu fortsatte inte den fina formen så som The Hornets hade önskat. När november blev december startade också en formsvacka som laget aldrig skulle ta sig ur på riktigt. 6 stycken vinster blev det under resterande delen av säsongen och laget ska vara glada att de tre lagen som åkte ur förra säsongen var så svaga som de var. En 17:e-plats strax över strecket slutade det med för Watford som efter säsongen gjorde sig av med Mazzarri och istället plockade in den lovande portugisen Marco Silva.

 

Förväntningar inför säsongen 2017/18

Kulturkrocken med Walter Mazzarri vid rodret blev för stor, det kan vi alla enas om. Med Marco Silva i Hull City förra säsongen såg man tydliga indikationer på att portugisen är en mycket skicklig tränare som föredrar att hans lag äger bollen och på så sätt sätter tempot i matchen. Spelarmaterialet i Watford kan sättas vissa frågetecken kring, speciellt försvaret.

Vi kan förvänta oss ett betydligt mer stabilt Watford under kommande säsong. En placering i mitten av tabellen får ses som en lyckad säsong och med ett par förstärkningar ska det inte alls vara en omöjlig uppgift.

 

Sommarens transferfönster

Typiska värvningar för Marco Silva i form av spelskickliga och tekniska spelare är vad som prioriterats under sommaren. Watford känns som ett lag på rätt väg, med en klar plan för hur man vill agera. Lyckas man förstärka de bakre leden med en eller två spelare så ska man absolut klara av att placera sig i mitten av tabellen, så bra är tränare Marco Silva.

 

Hur slutar det?

Betting.se tror på Watford under kommande säsong. Något som mest grundas på den nya tränaren Marco Silva som visade upp fina intentioner under hans tid i Hull City. Förra säsongens långa formsvacka kommer inte att upprepas och nyförvärven som inhandlats känns genomtänkta och framförallt rätt. En placering runt 13–14 och uppåt känns som klart genomförbart för Troy Deeney och killarna i år.

 

 

Officiella klubbsidor

https://www.watfordfc.com/

https://twitter.com/watfordfc

https://www.facebook.com/watfordfc/

https://www.instagram.com/watfordfcofficial/