Liverpool FCLiverpool FC

Jürgen Klopp kliver in i sin 3:e säsong som tränare för Liverpool FC och gör det med en förhoppning om att kunna överträffa förra säsongens fjärdeplats. Aktiviteten på transferfönstret har varit relativt låg ifrån Liverpools sida bortsett från Mohamed Salah som hämtades in ifrån AS Roma. Kan en bibehållen spelartrupp, en god försäsong och en förväntansfull skara supportrar vara det som tar Liverpool hela vägen till en efterlängtad ligatitel?

 

Snabbfakta

 

Stadium (kapacitet): Anfield

Stad: Liverpool

Grundad: 1892

Position förra säsongen: 4:a

Manager: Jürgen Klopp

 

Övergångar:

 

Övergångar in:

Mohamed Salah – AS Roma

Dominic Solanke – Chelsea FC

Andy Robertson – Hull City

 

Övergångar ut:

Andre Wisdom – Derby

Alex Manninger – Utgånget kontrakt

Kevin Stewart – Hull City

Lucas Leiva – Lazio

 

 

Säsongen 2016/17

Philip Coutinho, Sadio Mane, Roberto Firmino och Adam Lallana var alla fyra spelare som verkligen spelade på toppen av sin förmåga under hösten säsongen 2016/17. Liverpool var under flera matcher ostoppbara med sin frenetiska spelstil, höga tempo och ihärdiga presspel. Storvinsterna avlöste varann och mot topp 6-lagen förlorade man inte en enda gång på hela säsongen.

När vi närmade oss årsskiftet var Liverpool tillsammans med Chelsea och Manchester City de tre lagen i topp av tabellen. Två månader senare skulle det se helt annorlunda ut. En ligaseger under januari och februari gjorde att laget sladdade efter och i slutändan skulle få rikta in sig på en kamp om 4:e-platsen, där föga förvånande även Arsenal var inblandade. Jürgen Klopp och hans mannar släppte aldrig greppet om den sista Champions League-platsen och landade tillslut på plats nummer 4 när Premier League-säsongen 2016/17 summerades.

 

Förväntningar inför säsongen 2017/18

Förra säsongen var Liverpool tillsammans med Chelsea det laget som spelade minst matcher utav topp 6-lagen i ligan. Ett missa Europaspel i kombination med tidiga utgångar i de inhemska cuperna gav laget möjligheten att koncentrera sig hundraprocentigt på Premier League.

Denna säsong kommer att bjuda på fler svårigheter då laget ska ge sig in i Champions League, en turnering som hela Liverpool suktat efter. Kan man förstärka med ett par kvalitetsspelare så ska man vara tillräckligt bra för att kunna vara med på alla fronter. En återupprepning av förra årets 4:e-plats tillsammans med en framskjuten placering i Champions League-slutspelet får ses som klart godkänt.

Frågan är hur supportrarna ser på ligan respektive Europaspelet. En ligatitel hade vägt otroligt tungt i det röda lägret, kanske på bekostnad av ett lyckat Europaäventyr, återstår att se hur Jürgen Klopp väljer att prioritera de olika tävlingarna!

 

Sommarens transferfönster

Liverpools transferfönster kan sammanfattas som avvaktande och målmedvetet. Man vill undvika liknande felköp som man stått för under tidigare säsonger. Mohamed Salah och Dominic Solanke har kommit in i laget på ett bra sätt och sett klart intressanta ut under försäsongen.

Ett anfall med Mane och Salah kommer skapa stor oreda för samtliga försvar i ligan.

En eller två förstärkningar i försvaret samt en kvalitetsmittfältare kan vara det som behövs för att Liverpool ska klara av att slåss på alla fronter i och med det kommande Europaspelet.

 

Hur slutar det?

Efter några väl scoutade nyförvärv så tar sig Liverpool till Champions League gruppspelet. Hur långt det bär hän efter det beror till stor del på lottningen. Ligaspelet lär få den största delen av fokuset då Liverpool verkligen vill åt den där ligatiteln som man ännu inte vunnit. Offensivt är man ett utav de bästa lagen i ligan, defensivt betydligt svajigare.

Kan man upprätthålla det spelet man visade upp i början på föregående säsongen så kan man vara med och utmana hela vägen. Laget ser klart intressant ut och med ännu en försäsong tillsammans så finns alla möjligheter att man gör en bättre prestation är säsongen 2016/17.

 

Officiella klubbsidor

http://www.liverpoolfc.com/

https://twitter.com/lfc

https://www.facebook.com/LiverpoolFC

https://www.instagram.com/liverpoolfc/