Nu är det återigen dags för våra svenska stjärnor i dam-VM i Frankrike att inta planen och denna gång ställs man mot Thailand i en match som man faktiskt inte ska kunna tappa poäng i.

Sverige vann planenligt mot Chile trots det härliga klassiska midsommarvädret. Det behövdes en taktisk time out i form av ovädret för att svenskorna skulle samla sig och med hjälp av Janogy-effekten lyckades man tillslut överlista världsmålvakten Endler (räddningen på hörnan i första halvlek, den är det inte många målvakter i världen som gör). Det satt långt inne men man kom igång och Asllani tog tag i saken och gjorde det förlösande 1-0 målet. Sedan fick Janogy visa upp sig, vilket mål hon gör! Har sagt det innan och jag kommer säga det många gånger till, håll koll på Janogy. Hon är bra, riktigt bra. Värd varenda minut framför tv:en bara för att få se henne spela.

Ska vara en given svensk seger i dam-VM

Nu ställs man mot Thailand som kommer från en rekordstor förlust mot USA och man lär ha gått igenom sitt defensiva upplägg mer än gång för att se till att något liknande inte händer igen. Nu möter man ett Sverige som kommer vilja gå för seger för att inte hamna i sitsen att man måste ta poäng av USA i sista matchen. Sverige hittade i första matchen många fina luckor tack vare raka djupledsbollar längs marken och kan man bara fortsätta slå dessa bollar så kommer det bli mål och förhoppningsvis får Blackstenuis göra mål nu. Hon sprang och sprang och sköt och sköt mot Chile men bollen ville inte in. Hon förtjänar ett mål och förhoppningsvis så kommer det här.

Anytime Goalscorer odds, Sverige - Thailand, Sön 16 jun 2019 at 15:00

Att Thailand kommer ligga låg lär inte komma som en chock för någon men hittar vi bara luckorna igenom så kommer detta gå bara finfint. Att vi sedan har en fördel på fasta situationer med den rutin och de starka huvudspelare som vi har kommer komma väl till pass om nu thailändskorna skulle lyckas stoppa våra genomskärare.

Detta ska bara gå, vi är ett bättre lag på alla positioner och vi är stabila. Vi vinner mot sämre lag, punkt. Vi kommer inte slå dem med 13-0, det är inte vår grej men vi kommer slå dem och denna gång kommer det inte sitta lika långt inne heller. Vi leder i halvtid och sen får vi se Janogy göra ytterligare ett bejublat inhopp i andra halvlek då siffrorna kommer snyggas till.

Frågan är bara om Lindahl kommer få något att göra? Hoppas verkligen det inte regnar för hennes skull för hon kommer få springa intervaller i straffområdet för att hålla sig varm. Sverige vinner med några bollar och håller in fjärde raka nolla! Så är det upplagt för gruppfinal mot USA där vi har allt att vinna!

Matchen spelas söndag klockan 15 och sänds på TV4.