Två matcher kvar att spela innan de första utav två möten är avklarade i Champions League åttondelsfinaler. På kvällens meny står Sevilla - Manchester United och Shakhtar Donetsk - AS Roma, jämna matcher på förhand som kan sluta hur som helst. Här tänkte jag gå igenom några tankar kring matchen i Sevilla och förutsättningarna för de båda lagen!

 

Spela på Champions League hos Coolbet!

 

Sevilla - Manchester United

Viasat Sport Premium, Viaplay

Sevilla är inte samma lag som man var för ett par säsonger sedan men även om laget försämrats en aning så är man alltid, speciellt i Europacupsammanhang, svårslagna hemma på Ramon Sanchez Pizjuan. Arenan kokar som få andra när det dukas upp stormatcher, något som inte minst Liverpool fick känna av när Sevilla hämtade upp 0-3 till 3-3 på 45 minuter. Truppen är bra med flera skickliga spelare, inte minst en kreatör som Sarabia. Mot Manchester United tror jag man kommer få äga en del boll vilket borde passa Sevilla. Med flera spelskickliga spelare, en passionerad hemmapublik i ryggen och mot en motståndare som inte är helt i slag så ska man ha goda chanser att segra.

Manchester United lyckades slå Huddersfield i FA-cupen med 2-0 men dessförinnan blåste det snål kring Jose Mourinho. Spelet ser långt ifrån bra ut och man verkar även ha en del interna stridigheter i truppen. Med det sagt så är det trots allt i just sådana här matcher som Mourinho och hans spelsätt kommer allra bäst till sin rätt. Tight, riskminimerande och fysiskt. Över två matcher i ett Champions League-slutspel så kan det räcka för att slå ut vilket lag som helst.

Summering: Jag tror Sevilla kommer vara laget som lägger beslag på bollen i denna match. Skulle man lyckas få in en boll blir det intressant att se hur mycket gästerna vågar lyfta upp. Manchester United imponerar inte och för Sevilla är detta en enorm möjlighet, att slå stora mäktiga United på hemmaplan. Tycker oddset på hemmaseger hos Coolbet till 2.95 är fint, taget!