Sverige är utslaget ur U21-EM efter två poäng på tre matcher. Betting.se har listat de tre bästa och sämsta spelarna i Blågult (utan inbördes ordning). 


Bäst

  • Jacob Une Larsson

Gjorde tre stabila matcher för Sverige. Une Larsson har varit säkerheten själv i backlinjen. Lugn och trygg med bollen, lyckades även pricka in ett snyggt nickmål mot Polen. Var något sämre i sista matchen, precis som hela laget.

  • Anton Cajtoft

Det mesta tydde på att Tim Erlandsson skulle bli Sveriges etta, men Cajtoft tog sig in i laget sent, och det ska vi vara glada över. Var genomgående stabil och kan knappast lastas för att Sverige inte gick vidare. Hade sin bästa match mot Polen där han med några fina räddningar höll nere siffrorna.

  • Alexander Fransson

Fick spela på ovan position, men gjorde det bra rakt igenom. Var tillsammans med Tibbling (innan skadan) Sveriges bästa mittfältare. Däremot är det ett underbetyg till Håkan Ericsson att han inte placerade Fransson centralt. Med sin fina speluppfattning och passningsspel hade han gjort större nytta där än exempelvis Melker Hallberg.


Sämst

  • Linus Wahlqvist

Ett arrogant försök till Panenka-straff kostade Sverige segern mot England. Men det är inte bara därför han hamnar på listan. Wahlqvist gjorde tre svaga matcher. Han låg fel i defensiven gång efter gång och kom inte alls upp i nivå offensivt. Det är förvånande då Wahlqvist i grunden är en stabil högerback.

  • Filip Dagerstål

Gjorde en ok premiär men fallerade totalt i matchen mot Polen. Uppträdde väldigt virrigt och kostade oss segern med sitt osmidiga agerande som ledde fram till straff i slutskedet. Det syntes att han är mittfältare.

  • Pawel Cibicki

Kanske den största besvikelsen sett till förväntningarna. Cibicki skulle vara Sveriges stora anfallsvapen, men bidrog inte med någonting på tre matcher. Kämpade och slet så gott han kunde, men det blixtrade aldrig till.