Basketligan är kanske inte den största av de högsta serierna i landets lagidrotter men häromdagen kom i alla fall äntligen ett litet lyft. 

Efter att på senare år sänt sina matcher via livestream på nätet och ibland fått in några matcher på Cmore har man nu slutit ett avtal med SVT om att minst 50 matcher ska sändas under säsongen och på så vis nå en mycket större del av svenska befolkningen än vad som varit fallet på senare år. 

Premiär för Basketligan i Kungliga tennishallen

Det drar igång idag den 25:e september när Djurgården, som i år tagit klivet upp till Basketligan tar sig an Jämtland på hemmaplan. Inte vilken hemmamatch som helst heller. Djurgården har slagit på stort och hyrt in sig i den anrika Kungliga tennishallen där en basketplan kommer monteras upp och det är redan i stort sett slutsålt. Mellan 3000 och 4000 väntas, siffror som de andra lagen i Basketligan med sina hallar bara kan drömma om.

Det är alltid otroligt svårt att sia om lagen i Basketligan inför säsongen då mycket ändras under säsongens gång. Många lag inleder säsongen med en lite svagare uppställning för att sen längre fram kunna spendera mer pengar och ta in bättre spelare i lagom tid inför slutspelet. Mycket talar emellertid för att favoritlagen kommer vara de samma som de senaste åren. LF Basket från Luleå bör vara favoriter i år, Södertälje är alltid, utan undantag, med i toppen och slåss om guldet och Norrköping vill nog också ha ett ord med i laget när det drar ihop sig till slutspel framåt våren.

Mycket intressant också förstås vad Djurgården kan hitta på. Man har en del intressanta spelare i laget, men uppställningen ser ändå än så länge ganska tunn ut och man lär få slåss i botten. 

Spela på Basketligan - Välj Bet365 och Betway

Vill man läsa speltips på matcherna i Basketligan gör man det givetvis här på Betting.se. Vi har en medlem som just nu är vår mest vinnande speltipsare som lägger ut speltips enbart på basket. Ni hittar alla hans speltips på hans profil här på sidan där man också kan klicka i att följa honom så man får notiser varje gång ett nytt speltips läggs ut. Vill man läsa en intervju med denna person där han delar med sig av sin kunskap om basket och i synnerhet NBA gör man det i den här artikeln.

Om man vill spela på Basketligan så gäller det att ha rätt spelbolag. De två spelbolag som har flest odds på matcherna är Bet365 och Betway. Starta konto hos dem genom att använda länkarna nedan.

100 % upp till 1000 kr

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ | Regler och villkor gäller

100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Kundtjänst 24/7
Brett utbud av sporter