Efter Wimbledon fortsätter grässäsongen när vi beger oss till USA för denna veckas ATP 250-turnering i Newport. Årets upplaga har dragit till sig stora namn då vi kommer få se oddsfavoriter som Andy Murray, Felix Auger Aliassime och Maxime Cressey. Vi ger dig speltips på vem vi tippar vinner och oddstabell. Vill du jämföra odds på tennis i realtid kan du göra det här. Vi har två ATP 250-turneringar under veckan, Newport som du kan hitta odds och speltips om i denna artikel samt Swedish Open i Båstad.

ATP Newport

En av alla tiders klassiker på ATP-touren, troligen mest känd bland tennisintresserade för en match för 14 år sedan: John Isner mötte Jesse Levine i första omgången i Newport. Under hela matchen uppdaterades resultatet som att John Isner ledde, och slutresultatet blev också 6-3, 6-1 för John Isner enligt resultattavlan. Samtliga spelbolag inklusive Betfair* justerade sina odds efter poängen och slutresultatet. Det visade sig dock i efterhand att det var tvärtom och Levine hade vunnit med 6-3 6-1. Man måste anta att några av de som bettade på plats i Newport har tjänat några årslöner på den kunskapen.

Läs även odds atp-slutspelet

Den regerande mästaren Kevin Anderson har avlsutat sin karriär och är därför inte med i årets upplaga.

Oddstabell på vinnare i Newport

Här nedan kan du se oddsen på favoriterna att vinna ATP Newport 2022.

Odds på vinnare i Newport 2022 Högsta odds Spelbolag
Felix Auger-Aliassime 4,00
Andy Murray 4,50
John Isner 6,00
Maxime Cressy 6,00
Alexander Bublik 12,00
Jack Sock 13,00
Benjamin Bonzi 13,00
Jiri Vesely 17,00
Jason Kubler 21,00
Steve Johnson 23,00

Andy Murray på gräs

Britten Andy Murray, den siste som slog Novak Djokovic på Centre Court i Wimbledon 2013, verkar sakna några procent efter den senaste höftoperationen. Han har allierat sig med Ivan Lendl, men det kan dröja innan det bär frukt. Det är lite förvånande att en superstjärna som skotten väljer Newport, men det säger också något om hans motivation.

Murray har alltid varit ödmjuk och aldrig känt sig för stor för att tävla i mindre turneringar. Det är inte omöjligt att den tvåfaldige Wimbledonvinnaren går och vinner här i Newport.

Håll koll på Maxime Cressy

Maxime Cressy var i final under grässäsongen då han i Eastbourne var ett tiebreak från att slå Fritz. I Wimbledon 2022 debuterade han och vann över Felix Auger-Aliassime som ligger nia på världsrankingen. Han hade en tung säsong fram till Eastbourne där han hittat formen efter det.

Här hittar du fler bettingtips på tennis

Kanadensisk besvikelse ska börja om på nytt

Felix Auger Aliassime kom dundrande ur startblocken inför säsongen 2022, men tappade rejält i nivå efteråt.

Felix återupptäckte sin nivå i Franska öppna och gick i fem set mot självaste Rafael Nadal. Grässäsongen blev en stor besvikelse, som kulminerade i ett nederlag i första omgången mot Cressy i Wimbledon.

Jag tycker inte att kanadensaren är värd att spela när marknaden värderar honom så högt och samtidigt så svårt att veta hans form.

Speltips ATP Newport

Jag rekar en spelare på hemmaplan i årets turnering.

Johnson vinner till odds 23.00 hos Bet365*

Jag hoppas att detta långskott kan dra nytta av hemmabanan:

Steve Johnson vinner ATP Newport: Odds 23.00 hos Bet365**

Johnson spelade några fina matcher i Wimbledon, och den långa amerikanen med den fina serven kan hota de flesta på gräs. Johnson är överlägset bäst i USA, där han har gjort sina största prestationer vilket inneburit titlar. Lottningen är hanterbar, där han vann över Kozlov i första omgången och nu tar sig an Vesely i andra.

TILL BET365

FAQ ATP Newport

Var spelas ATP Hall of Fame 2022?

Turneringen spelas i USA i staden Newport, Rhode Island

Vilket underlag spelas turneringen på?

Underlaget för Newport är gräs.

När spelas finalen i Newport 2022?

Finalen spelas på lördag 16/7 med starttid 16:00