Tottenham Hotspur har mer eller mindre sedan de spelade Champions League-finalen, maj 2019 varit ett lag på nedgång. Halvåret efter klubbens största framgång i modern tid sparkade de succétränaren Mauricio Pochettino som tog dem till finalen. In för att ersätta honom kom José Mourinho. Den portugisiske tränaren lyckades aldrig motsvara förväntningarna och fick gå efter 1.5 år på tränarposten. Inför säsongen 2021/22 anställdes Nuno Espirito Santo som lagets nye huvudcoach. Efter tio spelade omgångar i Premier League som resulterade i fem vinster och fem förluster fick han inte längre fortsatt förtroende att leda laget.

In för att ta hans plats som ny tränare för klubben kommer Antonio Conte.

Odds: Tottenham Hotspur Premier League 2021/22

Kommer Tottenham Hotspur att sluta topp 2?

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Tottenham Hotspur att sluta tvåa 65,00

Vad innebär det här för Spurs?

Rätt och slätt får de en av världens titelmässigt för tillfället bästa fotbollstränare. Han tog så sent som 2020/21 hem Scudetton med Inter(deras första på elva år). Titeln innebar att de bröt Juventus dominans, som nio år i rad hade vunnit Serie A. Han vann Premier League under sin första säsong när han tog över Chelsea så sent som 2016/17. Vilket var hans första uppdrag i ett klubblag efter att han ledde det italienska landslaget till kvartsfinalen i EM 2016. Innan han tog över Gli azzurri, 2014, hade han sedan 2011 tagit tre raka ligatitlar med Juventus.

Läs även om Premier League-klubbarnas straffskyttar!

Eftertraktad tränare – Varför Spurs?

Conte är en tränare som kräver mycket av ledningen vad det gäller medel för att kunna köpa in de spelare han vill bygga laget med. Enligt utsago har han blivit lovad en stor summa pengar för att kunna uppfylla sina önskemål. En annan stor anledning till varför han valde Londonlaget var för att hans gamla kollega sedan tiden i Juventus, Fabio Paratici sedan tidigare är anställd i klubben och ansvarar över spelarköpen. Tottenham försökte redan i somras att anställa honom som tränare, men de lyckades aldrig då eftersom att han precis hade lämnat Inter och fortfarande var känslomässigt investerad i sin gamla klubb.

Stora förändringar i spelsystemet?

Conte föredrar att spela 3-5-2, så med största sannolikhet kommer vi få se honom ställa upp med Hugo Lloris i målet. Romero-Dier-Sanchez som försvarare. På högerkanten som Wingback blir det Emerson Royal och på den vänstra, Sergio Reguilon. Pierre-Emile Höjbjerg-Oliver Skipp som centrala mittfältare och Tanguy Ndombele som offensiv mittfältare. Längst fram Harry Kane och Heung-Min Son som anfallare.

Vilka är de högst värderade spelarna i Premier League?

Nya spelare på väg in

Spelare som enligt ryktesvägen Conte vill värva in är AC Milans mittfältare, Franck Kessié. Han sitter på ett kontrakt som går ut i sommar. Om Harry Kane väljer att lämna klubben är förstavalet att ersätta honom med Fiorentinas anfallare, Dusan Vlahovic. Förstärka mittbacksplatsen vill han göra antingen med någon av Interförsvararna, Milan Skriniar, Alessandro Bastoni eller Stefan de Vrij. Men det har även ryktats om Matthijs de Ligt från Juventus. En annan Inter-spelare som han sägs vara intresserad av är mittfältaren Nico Barella. Detta är endast rykten och inget är på nägot sätt bekräftat ännu.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Tottenham slutar topp 4 8,00