Vi listar alla lagens straffläggare i Premier League. Här kan du även se senaste statistiken på straffmålen som görs i årets upplaga av den engelska högstaligan. Dessutom längst ner på sidan ser du vilka spelare som är de tio främsta att göra mål från elvameterspunkten genom tiderna i Premier League.

Odds skytteligavinnare Premier League

Vem vinner skytteligan i Premier League?

Skyttekung Premier League Högsta odds Spelbolag
Mohamed Salah 3,50
Romelu Lukaku 5,00
Cristiano Ronaldo 5,50
Jamie Vardy 11,00
Harry Kane 15,00
Michail Antonio 25,00
Sadio Mané 25,00
Bruno Fernandes 35,00
Dominic Calvert-Lewin 35,00
Diogo Jota 35,00

1. Arsenal

Pierre-Emerick Aubameyang/Alexandre Lacazette

Arsenals stora stjärna och lagkapten, Pierre-Emerick Aubameyang bär det tyngsta ansvaret i Londonlaget och är förste straffläggare. Om inte han spelar är det Alexandre Lacazette som skjuter straffarna.

2. Aston Villa

Anwar El Ghazi/Danny Ings

Enda sedan Villas tid i Championship har El Ghazi spelat i klubben och har det stora förtroendet som lagets första straffläggare. Andrahandsvalet är inför säsongen nyinköpte Danny Ings.

3. Brentford

Ivan Toney

Toney gör sin andra säsong i Brentford och har snabbt klättrat i straffsparkshierarkin då det är han som är nummer 1 från elvameterspunkten.

4. Brighton

Pascal Groß/Danny Welbeck

Tyske mittfältaren Pascal Groß har spelat i Brighton sedan 2017 och är den spelare i laget som slår straffarna. Om han är skadad eller inte spelar är det Danny Welbeck som har förtroendet.

5. Burnley

Ashley Barnes/Chris Wood

Barnes/Wood har flera säsonger i rad bildat anfallspar i Burnley. Av dessa två är det framförallt den förstnämnde som skjuter från elvameterspunkten, men även Wood är en duktig straffläggare.

6. Chelsea

Jorginho/Mason Mount

Jorginho är idag kanske Chelseas absolut viktigaste spelare. Gör sällan en dålig match och när det gäller matchavgörande situationer som straffar är han nummer 1. När han inte spelar faller ansvaret på Mason Mount.

7. Crystal Palace

Wilfried Zaha/Luka Milivojevic

De senaste åren har handlat mest om ifall Zaha ska stanna kvar i Palace eller inte, men klubben har inte velat släppa honom och när andra lag visat intresse har de begärt en rejäl övergångssumma. Så länge han är kvar i Londonlaget är han förste straffskytt.

8. Everton

Dominic Calvert-Lewin/Richarlison

Calvert-Lewin är en pålitlig målgörare och brukar när han har en skadefri säsong vara med i toppen av skytteligan. En del av alla de målen han gör kommer från straffpunkten. Richarlison är klubbens andraval.

9. Leeds United

Patrick Bamford/Mateusz Klich

Patrick Bamford hade ett lyckat 2020/21 med 17 gjorda mål. 2 av dessa producerades från straffpunkten och med den statistiken är han förstahandsvalet i Bielsas lagbygge.

10. Leicester City

Jamie Vardy/Youri Tielemans

Jamie Vardy är en av den engelska högstaligans i modern tid mest produktiva anfallare. Han gjorde hela 8 mål på straff förra säsongen. Han är orubblig som klubbens förstaval i dessa fasta situationer.

11. Liverpool

Mohamed Salah/James Milner

Mohamed Salah är en av världens bästa anfallare och är den spelare i Liverpool har mest förtroende från Jürgen Klopp i avgörande lägen som skott från elvameterspunkten. Andrahandsvalet är den erfarne James Milner.

12. Manchester City

Kevin De Bruyne/Ilkay Gundogan/Riyad Mahrez

I en såpass bred trupp som City sitter på finns det flertalet stora stjärnor som är duktiga straffläggare, men Peps förstaval är alltid den lika pålitlige Kevin De Bruyne.

13. Manchester United

Bruno Fernandes/Cristiano Ronaldo

Bruno Fernandes var den spelaren i ligan som gjorde flest mål på straffar 2020/21. Under sin korta tid i det röda Manchester-laget har han fått ett stort förtroende och levererat, men med köpet av Ronaldo hårdnar konkurrensen.

14. Newcastle United

Callum Wilson/Matt Ritchie

100% utdelning hade Callum Wilson på sina straffar 2020/21. Naturligtvis är han nummer 1 även denna säsong.

15. Norwich City

Teemu Pukki

Den finländske forwarden har flera säsonger i rad vunnit den inhemska skytteligan i sitt Norwich. Förra spelåret när de spelade i Championship gjorde han 5 mål på 7 slagna straffar.

16. Southampton

James Ward-Prowse

Southamptons lagkapten och stora stjärna är även första man att kliva fram till elvameterspunkten när straffar ska slås. Förra säsongen satte han fyra stycken.

17. Tottenham Hotspur

Harry Kane/Dele Alli

Alla straffar som Tottenham Hotspur blev tilldelade 2020/21 slogs av två spelare, Harry Kane och Heung-Min Son. Fyra av dessa tog Kane hand om och Son gjorde vad han skulle på sitt enda försök.

18. Watford

Ismaila Sarr/Joao Pedro

Ismaila Sarr är Watfords överlägset bästa spelare och numer förste straffskytt sedan Troy Deeney lämnade klubben inför spelåret 2021/22.

19. West Ham United

Mark Noble/Michail Antonio/Declan Rice

Mark Noble är en av Premier Leagues bästa straffsparksläggare genom tiderna med totalt 27 gjorda mål. Med den statistiken blir det svårt att peta ned honom som klubbens förstaval.

20. Wolverhampton Wanderers

Raul Jimenez/Ruben Neves

Jimenez som var skadad större delen av förra årets upplaga av Premier League slog aldrig några straffar. In i hans ställe klev istället Ruben Neves och nätade fyra gånger från straffpunkten.

Premier Leagues Straffskytteliga

Spelaren som Premier League-säsongen 2020/21 gjorde flest mål på straffar var Manchester Uniteds Bruno Fernandes då han nätade nio gånger från elvameterspunkten. Med bara några omgångar in på spelåret 2022/23 är Southamptons James Ward-Prowse och Evertons Dominic Calvert-Lewin i topp med två gjorda mål var.

Plats Spelare Klubblag Antal gjorda mål
1.  Dominic Calvert-Lewin Everton 2
1. James Ward-Prowse Southampton 2
1. Wilfried Zaha Crystal Palace 2
4. Dele Alli Tottenham Hotspur 1
4. Anwar El Ghazi Aston Villa 1
4. Danny Ings Aston Villa 1
4.  Neal Maupay Brighton 1
4. Teemu Pukki Norwich 1
4. Mohamed Salah Liverpool 1
4. Ivan Toney Brentford 1

Mest mål genom tiderna på straffar i Premier League

Den spelaren som gjort mest mål genom tiderna på straffar i Premier League är Frank Lampard. Han är även den enda mittfältaren som placerar sig bland de tio främsta målskyttarna i den engelska högstaligan genom tiderna. Näst flest mål från elvameterspunkten har Liverpool-spelaren Steven Gerrard gjort. Den spelare som fortfarande är aktiv i ligan idag med störst chans att ta förstaplatsen är West Hams Mark Noble. Tätt följd är han av Leicesters Jamie Vardy och Tottenham Hotspurs Harry Kane. Alla dessa tre har chans att erövra förstaplatsen från den gamla Chelsea-mittfältaren redan detta år.

Läs om Premier Leagues främsta målskyttar genom tiderna!

Plats Spelare Klubblag Antal gjorda mål
1. Frank Lampard Chelsea 32
2. Steven Gerrard Liverpool 29
3. Sergio Agüero Manchester City 27
3. Mark Noble West Ham United 27
5. Jamie Vardy Leicester City 26
6. Harry Kane Tottenham Hotspur 24
7. Wayne Rooney Manchester United 23
8. Luka Milivojevic Crystal Palace 22
9. Leighton Baines Everton 20
10. Troy Deeney Watford  18