Annons

Odds på IK Sirius - Allsvenskan 2022

Klubben från Uppsala gör i Allsvenskan 2022 för sin sjätte raka säsong i den svenska högstaligan. Man har lyckats bygga vidare på Kim och tolles arv med bravur. Och nu bedriver Sirius en mycket modern verksamhet där fokus ligger på att spela en extremt offensiv fotboll. Frågan är om Daniel Bäckströms lagbygge är redo att ta nästa steg likt Vad Kalmar lyckades med 2021?

Odds på IK Sirius i Allsvenskan 2022

Just nu känns det som att sirius siktar högre än fjolårets elfteplats. Nyförvärven av “Paka” Lagemyr och Filip Rogic imponerar samtidigt som Kouakou och Zeidan är kvar sedan 2021. Det är inte omöjligt att laget får till det och är med och utmanar om en plats på den övre halvan av tabellen.

Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Sirius: Att åka ur Allsvenskan 2022 8,00
Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
Sirius: Att vinna Allsvenskan 2022 150,00

Information & Statistik: Sirius

IK Sirius styrkor

Truppen ser bredare ut än vanligt för Sirius och det kryllar av offensiva, kreativa spelare som kan skapa oreda för alla andra allsvenska försvar; Sugita, Paka, Zeidan, Kouakou, Filip Olsson, Sjögrell, Sylisufaj, Shabani och Rogic. Tränare Bäckström lägger stort fokus på att hela tiden utveckla och förädla lagets offensiv, och får de allt att stämma så kan Sirius bli ett mycket sevärt och matproducerande lag i år.

IK Sirius svagheter

53 insläppta mål 2021 imponerar inte och laget måste få ordning på sitt läckande försvar. De Graca, Murbäck och Wright har värvats in för att lösa den uppgiften. Men frågan är om de kommer att klara av detta? Svaret är att de måste klara av det om Sirius ska ta nästa steg upp i tabellen, det räcker knappast med att ha en fin offensiv om man ska vara med och utmana lag som Norrköping och Kalmar.

Fakta om Sirius:
 

Grundad: 1907
Hemmaplan: Studenternas IP (konstgräs), kapacitet 10 000
Tränare: Daniel Bäckström
Titlar: 0
Placering 2021: Elva

IK Sirius Allsvenskan-historik

Klubben gjorde allsvensk debut 1969, vilket dock slutade med att laget åkte ur serien direkt. För att komma från en såpass stor stad som Uppsala så har Sirius skrapat ihop ganska få säsonger i Allsvenskan och just nu har man sin längsta svit någonsin i serien.

Kommentarer

Feedback