Annons

Odds på Västerås - Superettan 2021

Fjolårets ligasjua Västerås gör en ny säsong i Superettan och siktar högre än förra säsongen. Media och tränarna tror att laget slutar sexa i serien vilket skulle vara en placering bättre än förra året. Att nå högre än så kan bli tufft för Västerås även om det finns en viss kvalité. Laget närmar sig toppen men har en bit kvar för att vara redo för Allsvenskan.

Odds på Västerås - Superettan 2021

Odds på Västerås i Superettan Högsta odds Spelbolag
Vinner Superettan 10,00
Topp tre 3,80
Topp åtta 1,35
Nedflyttning till div. 1 21,00

ALLA ODDS PÅ SUPERETTAN

Speltips: Västerås - Superettan 2021

De senaste säsongerna har Västerås successivt närmat sig mitten och nu dessutom tagit sig förbi mittenstrecket. Tränare och media tror att laget blir sexa och den placeringen känns fullt rimlig för klubben. Visst kan de klättra ytterligare någon placering om allt stämmer under säsongen men de känns inte tillräckligt starka för att nå hela vägen och vara med i kampen om de allsvenska platserna. Därför tror vi att Västerås slutar sexa eller sjua i serien.

Här hittar du fler speltips på fotboll!

Information & Statistik: Västerås

Styrkor & Svagheter

Västerås styrka är att de har ett ganska jämt och stabilt lag. Här finns många erfarna spelare med kvalité som David Engström, Filip Tronêt, Jonas Hellgren och Viktor Prodell. Det är dessa spelare som behöver visa vägen om det ska bli en riktigt bra säsong för klubben. Samtidigt har klubben också en bra balans mellan unga och rutinerade i laget vilket brukar vara en framgångsfaktor. Svagheten ligger framförallt i att det saknas bredd bland anfallsalternativen. Skulle 33-årige Viktor Prodell gå sönder finns det inte mycket i anfallsväg att sätta in.

Västerås Historia

Västerås är ett lag som etablerat sig i Superettan enda sedan serien skapades år 2000. Dock skulle laget åka ner till Division 1 år 2005 och det skulle ta fem år innan klubben nådde tillbaka till Superettan, bara för att åka ur redan säsongen efter igen. Sedan 2018 är Västerås, som spelat totalt fyra allsvenska säsonger, tillbaka i Superettan. De senaste två säsongerna har man varit stabila mittenlag och senast blev det en sjunde plats.

Kommentarer

Feedback