Annons

Odds och speltips på Superettan 2023 - Örebro - Guide

Spelschema, Örebro

Lördag 28 oktober 2023

15:00 Östersunds FK - Örebro


Lördag 4 november 2023

15:00 Örebro - Landskrona BoIS


Lördag 7 oktober 2023

15:00 Öster - Örebro


Tisdag 24 oktober 2023

19:00 Örebro - GIF Sundsvall


Hela spelschemat

Superettan 2023 närmare sig och Superettan Odds börjar bli aktuellt. Men, vad som man säga om Örebro SK? Klubben har ständigt höga ambitioner men lyckas sällan leva upp till förväntningarna. Förra säsongen hade man en av Superettans bästa trupper med många etablerade spelare. Exempelvis fanns både Ahmed Yasin och Jiloan Hamad som har spelet på hög nivå internationellt i truppen under Superettan 2022.

Att Örebro slutade i botten av tabellen med bara två poäng ner till nedflyttningskval ifjol var alltså en stor besvikelse. Inför Superettan 2023 har både Yasin och Jiloan lämnat laget. Däremot är Kevin Walker, som har vunnit Allsvenskan med Djurgården, kvar och han kan komma att få en mycket viktig roll när säsongen snart drar i gång. Som vanligt har Örebro SK höga ambitioner och siktar på att ta sig upp till Allsvenskan.

Odds på Örebro SK - Superettan 2023

Odds på Örebro i Superettan Högsta odds Spelbolag
Örebro SK vinner Superettan 2023 9,00

ALLA ODDS PÅ SUPERETTAN

Speltips: Örebro SK - Superettan 2023

I dagsläget erbjuder spelbolagen två gånger pengarna på att Örebro SK slutar topp fem i Superettan 2023. Med andra ord har spelmarknaden höga förväntningar på att Örebro gör en stark säsong i år. Samtidigt är bara tre lag i form av Helsingborg, Östers och Västerås tippade att vinna hela Superettan före Örebro. Det återstår såklart att se hur pass bra Örebro kommer vara den kommande säsongen, men vi tror att de kommer vara med och slåss i toppen. Örebro är ett sådant lag som absolut kan bli riktigt farliga om man får allt att stämma. Truppen är en bra mix av unga och mer erfarna spelare och med lite vind under seglen kan det bära långt!

Information & Statistik: Örebro SK

Styrkor & Svagheter

Om vi bortser från förra säsongen då Örebro presterade förvånansvärt dåligt finns det många styrkor i laget. En stor anledning till att vi tror att Örebro kommer göra en bra säsong detta år är att laget har en bra stomme med många etablerade spelare. Samtidigt är tränaren Christian Järdler kvar och basar över laget. Trots att han inte fick ordning på Örebro förra säsongen tror vi att han har förmågan att faktiskt göra bra saker med sitt lag. Järdler har själv spelat på en hög nivå och är en ung tränare med moderna fotbollsfilosofier. Laget har sett bra ut under försäsongen i både träningsmatcher och svenska cupen. Kan man ta med sig det fina spelet in i Superettan 2023 blir man farliga.

Egentligen borde det vara svårt att hitta svagheter hos ett Örebro som har alla förutsättningar för att lyckas. Men eftersom laget slutade i botten av tabellen förra året finns det uppenbarligen en del svagheter. Det absolut största problemet är att man har otroligt svårt att göra mål. I Superettan 2022 gjorde man enbart 33 mål, vilket var näst sämst i hela ligan. Man har heller inte tagit in någon etablerad anfallare och litar därmed på sina nuvarande offensiva spelare. Även om vi tror att Örebro kommer göra en stark säsong 2023 finns det en viss oro kring målskyttet. Defensivt är man starka, men för att vara med och slåss i toppen behöver man bli mer effektiva framför mål.

Örebro SK historia

Örebro SK grundades 1908 och är en klubb med 50 allsvenska säsonger på nacken genom tiderna. Klubben har även spel i UEFA-cupen på meritlista. Största meriten i Allsvenskan kom 1992, där man lyckades hamna på en andraplats. ÖSK är faktiskt det lag som spelat flest säsonger i den högsta serien utan att ha vunnit guld.

Spelschema, Örebro

Lördag 28 oktober 2023

15:00 Östersunds FK - Örebro


Lördag 4 november 2023

15:00 Örebro - Landskrona BoIS


Lördag 7 oktober 2023

15:00 Öster - Örebro


Tisdag 24 oktober 2023

19:00 Örebro - GIF Sundsvall


Spelschema, Odds och speltips på Superettan 2023

Kommentarer

Feedback