Annons

Odds på GIF Sundsvall - Superettan 2021

Den norrländska klubben GIF Sundsvall har tillhört Allsvenskan flera gånger men sedan 2018 har det inte blivit något avancemang till högsta serien. Nu siktar klubben på att steget upp till Allsvenskan igen och har bland annat fått in spelaren Linus Hallenius som kan lyfta laget till nya höjder. Vi är dock rädda för att Sundsvall är något överskattade inför säsongen 2021.

Odds på GIF Sundsvall - Superettan 2021

Odds på GIF Sundsvall i Superettan Högsta odds Spelbolag
Vinner Superettan 8,00
Topp tre 2,60
Topp åtta 1,15
Nedflyttning till div. 1 41,00

ALLA ODDS PÅ SUPERETTAN

Speltips: GIF Sundsvall - Superettan 2021

Tillsammans med Helsingborgs IF har Sundsvall den starkaste truppen inför Superettan 2021. Med Linus Hallenius tillbaka i klubben samt spelare som Pontus Engblom finns det potential att kunna räcka till en topp 2 och därmed avancemang. Samtidigt finns det många bra lag och med de södra lagen som satsar får Sundsvall det tufft. Men det finns kvalité för att nå tillbaka till Allsvenskan men frågan är om de får ut tillräckligt? Vi tror att det kan bli lite av en missräkning för Giffarna och att de istället hamnar fyra eller femma i serien.

Information & Statistik: GIF Sundsvall

Styrkor & Svagheter

Sundsvall har ett av de mest erfarna lagen i serien och fantastiska spelare som Linus Hallenius, Pontus Engblom och Dennis Olsson. Dessutom finns numera AIK:s gamla ytterback Robert Lundström i klubben precis som den nyttige centrala mittfältaren Erik Andersson som anslutit från TFF 23 år gammal. Sundsvalls styrka ligger i deras anfallsduo Hallenius och Engblom samt ytterbackarna Olsson och Lundström. Det som saknas är kanske en mittback av absolut högsta klass då det visserligen finns Anton Eriksson och Alexander Blomqvist men räcker det över 30 omgångar?

Historia

GIF Sundsvall har totalt spelat i Allsvenskan 19 säsonger varav senaste gången skedde 2019. Lagets bästa placering någonsin i Allsvenskan inträffade år 1988 då laget kom femma i serien och 2018 slutade laget åtta efter en bra säsong men skulle året efter överraskande åka ur. Förra säsongen blev Giffarna sexa i Superettan men nu har de chansen att steget upp till Allsvenskan vilket många verkar tro att de ska klara. Laget har genom åren pensionerat en tröja och det är Leif Forsbergs nummer 10 då klubblegendaren gjorde drygt 400 matcher och 143 mål under sin sejour i klubben.

Kommentarer

Feedback