Annons

Speltips : Roma - Bayer Leverkusen: 1

Matchcenter
2 maj 2024 at 21:00 - Fotboll, Europa - Europa League
Stadio Olimpico, Rome    François Letexier
Uppdaterad
6
0
Betting. That's it.
Visa mer
Show less

Europa League

Chans (1-X-2): 30-35-35%
Spelvärde: 114,00%
Lägsta spelbara odds: 3,33
Units: 2/10
Hit/Miss: 0-2
SpeedyBet Till SpeedyBet
En ny magisk afton ser vi fram emot när det spelas Europa League semifinal på Stadio Olimpico i Rom. Är det äntligen dags för Leverkusens första förlust?

Roma har vad som krävs

Torsdagens höjdpunkt hittar vi i Europa League och första mötet mellan Roma och Bayer Leverkusen. 

Jag har sedan tidigare rekat tyskarna att vinna hela turneringen och inför semifinalerna är man tydliga favoriter till att lyfta bucklan.

Men nu väntar ett väldigt lurigt stopp i den italienska huvudstaden där ett Roma verkligen vaknat till liv under Daniele De Rossi som haft en riktigt svår väg fram till denna semi.

I slutspelet har laget så här långt slagit ut Feyenoord, Brighton och senast i kvartsfinalen Milan. En rad strålande prestationer där vi framförallt minns slakten av Brighton hemma på Olimpico (4-0).

I Serie A råder en tuff kamp om 4 och 5 platsen som leder till spel i Champions League nästa säsong, men här finns även en livlina vid seger i EL.

Visst kan det vara ett litet störningsmoment här och som vi vet har Leverkusen redan vunnit Bundesliga och kan satsa helhjärtat på cupen.

Overkliga Leverkusen

De tyska mästarna vägrar förlora den här säsongen som sagt. Men på slutet har det verkligen varit nära då man stått för kvitteringar på stopptid två gånger om.

  • Stuttgart 2-2 (90+6)
  • Dortmund 1-1 (90+7)
  • West Ham 1-1 (89)

Tre matcher i rad alltså som det verkligen brunnit i knuten men där det till slut löst sig. Fantastisk moral och krigarvilja trots rådande läge, men visst vill Xabi Alonso bli den första genom tiderna att gå obesegrade genom Bundesliga.

Det räcker inte med ovanstående nej vi minns tidigare i EL där tyskarna oväntat var i underläge mot Qarabag på hemmaplan men även där ordnade en sen vändning 90+3 och 90+8.

Jag kan inte minnas ett lag som sprungit så här bra. Mot alla odds så står man fortsatt obesegrade under hela 2023/24.

Speltips

Mitt europa league tips: Roma rak vinst till 3.80 hos SpeedyBet.

Allt har väl sitt slut och så även "Kusens" magiska streak? Jag tänker det och tycker även att oddsen börjar glida ner på allt för låga nivåer.

Det är ett fullsatt Olimpico vi snackar om med en atmosfär som kanske tillhör toppen i världen en kväll som denna.

Lägg till att Tammy Abraham nu är tillbaka i hemmalaget och det är såklart en grym förstärkning i anfallet. 

Tycker Roma har sett väldigt stabila ut på slutet med undantag mot Bologna nyligen. Annars ett svårslaget lag som har stor erfarenhet från stora matcher i Europa.

Ettan en given syn i min bok men håller nere insatsen då ett oavgjort resultat inte är ett fy skam utgångsläge för något av lagen.

  • Betting med enkel registrering
  • Ingen störig reklam via SMS eller e-post
  • Helt skattefria vinster

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Fler speltips

Kommentarer

Feedback