Reklam

Liverpool - West Bromwich

22 oktober 2016 at 20:30 - Fotboll, England - Premier League
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Två utav ligans mest skilda fotbollsfilosofier ställs under lördagskvällen emot varandra när Liverpool tar emot Tony Pulis och hans West Bromwich hemma på Anfield. Det är det offensiva, bolltrygga och spelskickliga Liverpool mot det fysiska och cyniskt spelande West Bromwich. Fortsätt läsa för att få de senaste förutsättningarna och det bästa speltipset för kvällens match!

Det blåser positiva vindar kring Liverpool nuförtiden minst sagt. Jürgen Klopp har implementerat ett spel som har visat sig fungera mycket väl för den trupp som finns att tillgå. Stämningen är mycket god och man kan lugnt påstå att Liverpool är ett lag på väg i rätt riktning. Att man inte spelar ute i Europa denna säsong anser jag vara en fördel då man istället kan rikta in sig helhjärtat på ligaspelet och vem vet, kanske är detta säsongen då Liverpool vinner sin 19:e ligatitel?

Fram till förra veckans möte med Manchester United (0-0) så hade Liverpool 5 raka segrar med en målskillnad på 16-4. Offensiven är något Jürgen Klopp verkligen fått fart på och då i synnerhet den sylvassa trion längst fram beståendes utav Sadio Mané, Roberto Firmino och Philipe Coutinho.

Där finns inga nya skador att rapportera om i hemmalaget, man kan istället välkomna Gini Wijnaldum tillbaka från skada.

West Bromwich tog i föregående omgång mycket överraskande en poäng mot Tottenham. Trots ett massivt spelövertag för Londonlaget så kunde Tony Pulis tillslut skriva hem ett oavgjort resultat. Efter 8 spelade omgångar parkerar man på en 12:e-plats i tabellen och det är med största sannolikhet däromkring man kommer befinna sig även efter 38 matcher.

Tony Pulis fotboll är inte känd för att vara sprudlande och kreativ utan här är det fysik, fasta situationer och riskminimering som gäller. Jag tror inte att lagets något tröga backlinje kommer att kunna stå emot ett bolltekniskt och betydligt kvickare Liverpool under 90 minuter, särskilt inte inför en kokande Anfield-publik.

Jag väljer att spela Liverpool -1.5 vilket betyder att vi vinner spelet om segermarginalen blir två mål eller fler i Liverpools favör.

 

Lycka till!
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback