advert

IFK Kristianstad - HK Malmö

15 oktober 2016 at 20:00 - Handboll, Sverige - Elitserien
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Hur firar vi en helg om inte med en fantastisk handbollsmatch på en lördag eftermiddag nere i Skåne där vi får se Kristianstad ta emot Malmö i en het duell. Kristianstad utvecklas mer och mer och kommer från en riktigt bra prestation i Champions League, medan Malmö har två raka förluster i bagaget och är inne i en formsvacka. Enligt mig finns det bara ett sätt detta kan sluta på och det är... häng med!
Börjar vi med Kristianstad så har man, som jag var inne på i mina tips, tagit kliv framåt i sitt spel ju fler matcher man får spela. Man har en ny trupp med spelare som behöver anpassa sig efter förutsättningarna samt tajmingen i spelet, vilket varit knepigt i inledningen. Nu verkar det ha satt sig tidigare än vad jag förväntat och efter en uddamålsförlust på bortaplan mot Rhein Neckar-Löwen samt en komfortabel vinst mot Zagreb på hemmaplan så är jag övertygad om att man bara kommer köra över lag i handbollsligan. Truppen man erhåller är den absolut bästa i serien, och bredden går inte att klaga på då man i princip har två spelare på varje position som håller hög klass. I sin borg är man riktigt starka och har vi fått se under föregående år men också denna säsongen, tänker framförallt på vinsten senast mot ett lag som Zagreb där man vann med 29-22. Det fartfyllda spelet lönar sig och man trycker på i kontringar samt andra fas konstant. Malmö kommer få det svårt att hänga med och att man kommer från två raka förluster hjälper inte direkt. Spik från start till slut.
Över till Malmö som jag faktiskt trodde skulle hävda sig bättre i de tuffare matcherna, men så har det inte blivit. Man inledde riktigt bra genom att slå de enklare lagen, för att sedan åka på två raka förluster mot de bättre lagen i form av Ystad samt Lugi. Truppen är trots allt bra och att man kommer hamna långt upp i tabellen tror jag fortsatt på. Men det finns mycket kvar att slipa på och den tiden har man inte när man imorgon ställs mot ligans bästa lag på bortaplan. Petersen har sprängt in mål men det hjälper inte. Avslag!
Så vad blir mitt lir? Kristianstad har blivit storfavoriter, vilket dem alltid är när man spelar i sin borg, och spelvärdet är dåligt. Jag väljer att plocka en HT/FT lina som höjer odds-värdet en del då jag är säker på att Kristianstad säkerligen kommer trycka på direkt från start. Insatsen får ligga på strax över medel!
  • Bra mobilversion
  • Generösa kampanjer
  • Enkla betalningar
Feedback