Annons

Speltips : IFK Göteborg - Utsiktens BK: (AH: -1,0) 1

Matchcenter
20 februari 2023 at 18:30 - Fotboll, Sverige - Svenska Cupen
16 feb 2023 at 18:04 (Uppdaterad 20 feb 2023 at 20:27) 16/02
26
0

Svenska Cupen

Chans (1-X-2) handikapp inkluderat: 40-30-30%
Spelvärde: 103,60%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Bet: 4
Hit/Miss: 3-2
Mr Green Till Mr Green
På måndag sparkar säsongen igång på allvar för IFK Göteborg och Utsiktens BK som gör upp i ett derby på Gamla Ullevi. Det vore såklart ett fiasko om inte storebror lyckades vinna här.

Förlust för IFK Göteborg i genrepet

Efter de fina segrarna mot norska Tromsö (2-0), Degerfors (4-1) och krysset mot Halmstad (1-1) i träningsmatcherna så blev nuvarande danska ligatvåan Viborg för tuff senast.

Blåvitt hade svårt att skapa farliga målchanser i en match där vi endast fick se Marcus Berg spela en halvlek. Nyförvärvet från Degerfors, Adam Carlen fick chansen i den andra halvleken.

Sebastian Hausner från Aarhus gjorde debut och fick en halvlek. Elias Hagen från Bodö/Glimt gjorde sin tredje match och lär bli nyttig i år.

Det känns som Mikael Stahre har något intressant att bygga på den här säsongen och jag hoppas han ställer en stark elva på måndag.

Ingen vidare Utsikt den här säsongen

Två förluster under träningsmatchandet.Örgryte (0-2) och GAIS (1-2). Laget gjorde en bra säsongen i Superettan i fjol och hamnade på plats 11 till slut.

Utsikten har plockat in några rutinerade lirare som Alexander Faltsetas, Ivo Pekalski och Edin Hamidovic, men känslan säger att bäst före-datumet passerat på alla tre.

Slänger vi ett öga hos spelbolagen ser det hyfsat hopplöst ut inför seriestarten då laget rankas som ett av lagen som kommer få lämna Superettan.

Speltips IFK Göteborg - Utsiktens BK

Mitt speltips till matchen blir IK Göteborg -1 asian hcp hos mrgreen till 1,84.

Varför?

  • Blåvitt har helt ok ut under träningsspelet (undantag senast mot Viborg)
  • Mikael Stahre kan bygga vidare på så gott som samma trupp plus några fina nyförvärv
  • Utsikten har tappat storadelar av laget och satsar på gamla trötta rävar
  • Utsikten tillhör favoriterna att få lämna Superettan

Blir förvånad om inte Blåvit löser seger hemma på Gamla Ullevi inför extremt taggade fans. Det vore som sagt riktigt pinsamt att tappa poäng i detta derby mot den lilla klubben. Då GAIS och sedan IFK Norrköping väntar krävs troligtvis tre poäng för att ha chansen till avancemang ifrån gruppen.

Räknar med att Stahre ställer en stark elva och visar vart skåpet ska stå. Vi minns Göteborg från förra säsongen där man stundtals spelade riktigt bra fotboll.

  • Free Bet upp till 500 SEK!
  • Bra livebetting och odds
  • Fantastisk app till mobilen

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback