Reklam

Helsingborg - Häcken: (AH: +0,5) 1

Matchcenter
19 oktober 2019 at 13:30 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Olympia Stadion
18 okt 2019 at 18:09 (Uppdaterad 19 okt 2019 at 15:23) 18/10
22
0
Chance (1-X-2) including handicap: 60-0-40%
Spelvärde: 109,80%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 6/10
Hit/Miss: 0-2
Bet365 Spela nu hos Bet365

Nyckelfaktorer:
- Helsingborg har hittat formen på Olympia
- Häcken har inget att spela för och verkar ha tappat motivationen
- Gustav Berggren är avstängd i Häcken
- Matchen spelas på naturgräs => fördel Helsingborg

Häcken har är inne i en formdipp, ingen seger på de fem senaste matcherna och endast tre poäng. Man har inget att spela för och det har märkts i de senaste matcherna och är en förklarande faktor till de senaste svaga resultaten. Till matchen är också Berggren avstängd efter att ha dragit på sig gult kort i senaste matchen. Så har det meddelas under landslagsuppehållet att Paulinho är klar för Israelisk klubb och jag undrar hur fokuserad han är för Häckens tre sista matcher som inte betyder någonting.

Helsingborg har tre raka segrar på Olympia som gjort att man tagit sig upp på ganska säker mark och har fem poäng ner till kvalplats med tre omgångar kvar. Helsingborg har varit riktigt svaga på bortaplan i år och endast tagit 6 poäng på 14 matcher (!). Det ser annorlunda ut på hemmaplan där man tagit 21 poäng på 13 matcher som gjort att man verkar hålla sig kvar i Allsvenskan. Mellberg har tagit över som tränare i Helsingborg sedan en tid tillbaka och varit positivt för Helsingborg. Granqvist har varit iväg på landslagsuppehåll och spelade 90 minuter mot Spanien och det skulle kunna argumenteras för att han är sliten till denna matchen. Men matchen var i Stockholm => inte någon lång resa tillbaka till Helsingborg och han gjorde en väldigt bra match, skulle snarare argumentera för att det har varit positivt för Granqvist denna landslagssamling.

Sammanfattningsvis tycker jag det är flera faktorer som talar för Helsingborg i denna matchen. Helsingborgs formkurva är uppåt medans Häckens är nedåt med inget att spela för. Helsingborg är ett starkt hemmalag på naturgräs och möter Häcken som trivs bäst på konstgräs. Kan få raka 1:an till 3.55 är lockande men väljer det lite mer safe alternativet på AH +0,5 till 1,83 hos Bet 365 som jag värderar på borde vara 60% chans och hittar fint spelvärde här.

  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback