Reklam

Ebba Andersson - Heidi Weng: 2

25 januari 2020 at 10:00 - Skiathlon - Oberstdorf
21 jan 2020 at 13:30 (Uppdaterad 25 jan 2020 at 11:20) 21/01
24
+1
Chans (1-2): 38-62%
Spelvärde: 114,70%
Lägsta spelbara odds: 1,61
Units: 7/10
Hit/Miss:
Unibet Spela nu hos Unibet
Heidi Weng gjorde återigen en riktigt bra tävling förra helgen och hon är säkerheten själv den här säsongen. Ebba Andersson har varit sjuk och jag sätter ett frågetecken för om toppformen finns där.

Ebba Andersson var förkyld efter Tour de Ski och hade inte kunnat träna tillräckligt inför tävlingarna i Nove Mesto förra helgen. Kanske har förutsättningarna ändrats radikalt den här veckan, men jag tvivlar på att landslaget har sådana mirakelkurer.

Heidi Weng var trea i fristilsloppet i Nove Mesto, 24 sekunder före Andersson. I det klassiska loppet var Weng tredje snabbast i hela fältet och 19 sekunder kvickare än svenskan. Det totala avståndet drygt 40 sekunder, vilket är mycket även om Ebba skulle vara i mycket bättre skick den här helgen.

Rimligtvis försöker Therese Johaug gå loss från start och Östberg/Weng följer med. Jag tror Ebba tyvärr kan spränga sig redan här, alternativt att avståndet fram blir för stort när det är dags för skidbytet.

En joker i leken är att det är snöbrist inför världscupen i Oberstdorf och inte säkert hur arrangörerna ska få ihop banan. Det här kommer sannolikt innebära att man inte kan dra banan den tuffaste vändan, utan att det istället blir enklare varvbanor under helgen. Det här skulle gynna Weng något, eftersom Ebba är bättre uppför (framförallt i fristil).

Bli medlem hos Unibet genom Betting och få en bra bettingbonus. Jämför spelbolag, välj mellan olika bettingsidor och se tablå med sport på TV innan du ryggar speltips.

  • 100 SEK freebet
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik

Kommentarer

Feedback