Reklam

Denis Spitsov - Didrik Tönseth: 1

15 december 2019 at 14:55 - 15 km - Men - Davos
11 dec 2019 at 21:27 (Uppdaterad 15 dec 2019 at 16:19) 11/12
80
+2
Chans (1-2): 73-27%
Spelvärde: 133,59%
Lägsta spelbara odds: 1,37
Units: 10/10
Hit/Miss:
Bet365 Spela nu hos Bet365
Världscupen drar vidare till schweiziska Davos och det vankas för herrarna den årligen återkommande intervallstarten över 15 kilometer fri stil. Här hittar vi ett jättefint odds på en åkare som trivs bra på hög höjd.

Det finns egentligen två helt olika skäl till varför det här oddset som Bet365 slängt ut på Denis Spitsov i head-to-head med Didrik Tönseth är fel.

Om vi börjar med Denis Spitsov så har han inlett säsongen helt okej och han höll bra i stafetten i Lillehammer. På sina 7,5 kilometer hade han femte bästa sträcktid av alla som körde fristilssträckorna.

Här i Davos sker tävlingarna på relativt hög höjd, ungefär 1500 meter över havet, och Spitsov brukar prestera bra just här. En faktor som inte går att bortse från. I fjol var han 4:a, ungefär 7 sekunder efter Belov och superfristilsklättraren Manificat.

Hygglig form, bra i fristil, gillar längre distanser, lätt i kroppen och bevisat bra i Davos. Gott så.

Det andra skälet till varför det här oddset är ordentligt spelvärt hittar vi hos Spitsovs motståndare i den här duellen.

Didrik Tönseth tävlade i terräng-EM i löpning så sent som i söndags. Han är en utmärkt terränglöpare och kom tvåa i norska mästerskapen bakom Henrik Ingebrigtsen tidigare i höstas. EM avgjordes i Portugal och även om Tönseth är bra tränad är det knappast idealiskt med ett maxlopp på sugande underlag och i backig terräng så här nära ett lopp.

Davos ligger som tidigare sagt på hög höjd, vilket påverkar både återhämtningen under själva loppet, men också hur kroppen återhämtar sig innan/efter träning. Jag är helt enkelt inte övertygad om att Tönseth kommer så "utvilad" till världscupen i Davos som han skulle behöva för att ge åkare som Spitsov en match.

Oddssättarna på Bet365 verkar tycka att det ska vara i 50/50 mellan dessa två herrar och jag kunde inte hålla med mindre. Denis Spitsov kommer med ett hyfsat besked från Lillehammer, han trivs i Davos och han sätts upp mot en åkare som inte visat någonting i fristil den här säsongen.

Visst kan det strula med vallningen, Spitsov får fel ryggar i loppet och att Tönseth hittat någon "magisk" uppladdningsformel som bryter all tänkbar logik, men till 1.83 backar jag den nygifte ryssen utan att blinka!

  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback