Annons

Speltips : Degerfors - AIK: Double chance: 1X

Matchcenter
20 maj 2023 at 15:00 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Stora Valla
17 maj 2023 at 16:11 (Uppdaterad 20 maj 2023 at 17:02) 17/05
28
0
Chans (1-X-2): 25-33-42%
Spelvärde: 109,04%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-1
Expekt Till Expekt
Talar för spelet
  • AIK:s dåliga bortaspel
  • AIK:s felbyggda trupp
  • AIK:s kris
Talar emot spelet
  • Degefors dåliga form
  • Degerfors har 1-14 i målskillnad senaste 3
  • Degerform har en något sämre trupp

Den kris som AIK just nu går igenom saknar motstycke i klubbens nutidshistoria. Inte ens år 2004, då man åkte ur allsvenskan, startade man så här dåligt. Det finns en tydlig spricka bland ledarna och toppspelarna. Guidetti, Fischer och Durmaz har alla uttalat sig syrligt i media och de intervjuer Brännan ger känns väldigt spretiga.

Man kan också sätta ett frågetecken kring lagbygget och den taktik som Brännan just nu använder sig av. AIK har helt enkelt inte materialet för det spelet vilket mynnar ut i väldigt få skapade målchanser. Bakåt har det emellanåt sett bra ut men också juniormässigt ut ibland.

Fullständig kris i AIK med andra ord; men finns det någon klubb som är sämre så är det Degerfors. På de tre senaste matcherna har man målskillnaden 1-14 vilket luktar superettan långa vägar. Vad som däremot är oroväckande för AIK är att Degerfors tagit sina två segrar på hemmaplan mot Djurgården och Halmstad. Och ett annat argument för att denna match kan bli svår för Gnaget är man bara har en poäng och gjort två mål på bortaplan i år.

Det spelar ingen roll om AIK ställer ut alla gamla stjärnor på plan eller behåller dem på bänken, de är inte tillräckligt bra som lag för att ha 50% chans att vinna den här matchen. Oddsmässigt ska de stå minst 20-25 punkter högre.

Speltips Degerfors – AIK

Det är för många i AIK som underpresterar och Degerfors har bevisats sig vara giftiga på hemmaplan. Man ska inte stirra sig blin på de senaste matcherna, för då är AIK något bättre. I realiteten ska AIK aldrig ha 50% vinstchans mot något lag i serien på bortaplan. Därför finns det spelvärde på att Degerfors tar poäng i den här matchen.

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback