Annons

Speltips : Brommapojkarna - IFK Göteborg: Double chance: 1X

Matchcenter
8 maj 2023 at 19:00 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Grimsta IP
Uppdaterad
21
0
Skriver odds- och spelartiklar samt delar speltips här på betting.se. Har en gedigen bakgrund inom spelindustrin där jag jobbat flera år som oddsättare på flera av de största spelbolagen. Du kan lita på att jag håller dig uppdaterad med det senaste och bästa inom sport- och spelvärlden.
Visa mer
Show less
Chans (1-X-2): 55-20-25%
Spelvärde: 120,00%
Lägsta spelbara odds: 1,33
Units: 9/10
Hit/Miss: 0-0
Expekt Till Expekt

Här kommer ett ”säkert” speltips på BP – IFK Göteborg.

Göteborg åker upp till konstgräset på Grimsta och är enligt oddsen ganska klara favoriter. Det känns på förhand som en kraftig överreaktion på 6-0-vinsten mot Degerfors. Nu ställs IFK mot ett extremt bollskickligt BP på en konstgräsplan. Det är en helt annan uppgift än den mot Degen förra veckan.

BP har imponerat den här säsongen. Man började med tre raka torsk men det fanns delar i spelet som inte alls såg så tokiga ut. Något som tränare Mellberg nu lyckats konvertera till poäng. BP har nämligen tre raka vinster – något som faktiskt går hand i hand med målvaktsbytet som BP har gjort.

För det är så att stjärnmålvakten Oscar Linner vaktade kassen i de tre första matcherna och gjorde också ett par riktigt tveksamma ingripanden. Efter det fick Sidklev ta över och han har hållit nollan i tre raka matcher. Gissa om 18-åringen har ögonen på sig.

Men dessa tre vinster kan knappast bara tillskrivas Sidklev. Även före detta IFK-spelaren Andre Calisir har startat i de tre senaste matcherna och har bildat ett stabilt mittbackspar tillsammans med Sögaard. Faktum är att varken Värnamo, Halmstad eller Mjällby lyckats skramla ihop över 1 xg i någon av matcherna.

Det finns fler utropstecken att nämna i BP. Förre Hammarbyspelaren Tim Söderström (numera Waker) har varit en av BP:s bästa spelare i år. Han håller hög allsvensk klass, det visade han inte minst i Hammarby, men har haft det tufft efter utlandsflytten. Har fått en nytändning i BP och skulle vara ett intressant namn för toppklubbarna om han vore ett par år yngre.

Det är svår att hitta något negativt om BP, däremot finns det massor som talar emot IFK Göteborg:

Spelmarknaden övervärderar senaste insatsen mot Degerfors där man vann med 6-0.

IFK har ännu inte tagit poäng på bortaplan, inklusive svenska cupen.

Man har bara fyra poäng på sex matcher.

Konstgräs är inte till lagets fördel: Svensson, Berg och Wendt vantrivs.

Speltips Brommapojkarna – IFK Göteborg

Den vågade spelaren kör BP rak, men för att minska variation och hålla oddsen nere väljer vi 1X i den här matchen till omkring 1,60. IFK är inte ett bättre lag än BP just nu, åtminstone inte på bortaplan.

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback