Annons

Speltips : Borussia Dortmund - PSV Eindhoven: Över 9.5 hörnor

Matchcenter
13 mars 2024 at 21:00 - Fotboll, Europa - Champions League
Signal Iduna Park    Daniele Orsato
Uppdaterad
4
0
Betting. That's it.
Visa mer
Show less

Champions League

Chans: 59%
Spelvärde: 105,61%
Lägsta spelbara odds: 1,69
Units: 2/10
Hit/Miss:
Expekt Till Expekt
Första mötet var en besvikelse på Philips Stadion i Eindhoven men nu har jag förhoppningar på en mer frejdig tillställning på Signal Iduna Park i Dortmund.

Öppen retur att vänta

Vi har med oss 1-1 från första matchen mellan Dortmund och PSV i Champions League åttondelsfinal 2024.

Tyskarna är favoriter till avancemang och med det mäktiga stödet från sina fans samt en formkurva som pekar uppåt kan det bli en svår nöt att knäcka för de nederländska ligaledarna.

Dortmund gjorde som alla vet ett fantastiskt gruppspel där man slog Newcastle men även spelade oavgjort mot PSG och Milan.

I Bundesliga kommer "BVB" med två raka segrar i bagaget efter helgens seger borta mot Werder Bremen, 2-1 samt 2-0 även det på bortamark mot Union Berlin.

I båda dessa matcher fick vi se en riktig hörnfest med 14 respektive 15 stycken. Adderar vi den senaste hemmamatchen mot Hoffenheim så kan vi lägga till ytterligare 14.

Ja ni förstår var det här speltipset hamnar, jag väljer som sagt att syna den behagliga linan på Över 9.5 hörnor till den här returen där vi får 1.79 i odds hos Expekt.

PSV skapar mängder med hörnor

Sedan första CL mötet har holländarna spelat tre matcher hemma i Eredivisie där man vunnit två och spelat oavgjort en, vilket var mot Feyenoord.

Det har i vanlig ordning skapats mängder med målchanser och i hörnväg har vi fått se PSV lösa 9,9 och 7 på egen hand.

När Dortmund gästade Philips Stadion stannade det på 8 st men det ska sägas att matchen inte riktigt kom upp till den "svängiga" tillställning vi hade hoppats på.

Visst kan det finnas risk för en avvaktande öppning och drabbning med tanke på resultatet från match 1 men jag har ändå svårt att se de båda lagen kliva in med en defensiv mentalitet här då man normalt är klart offensivare i sitt taktiska.

Drömmen vore såklart ett tidigt mål under onsdagskvällen vilket skulle öppna upp och ge en böljande matchbild.

Marknaden förväntar sig mål där spelbolagen erbjuder runt låga 1.50 för över 2.5 mål och det här ger hörnspelet mitt intresse en mer.

Speltips Dortmund - PSV

Som tidigare nämnt spelas Över 9.5 hörnor då jag ser anfall som bästa försvar hos de båda sidorna.

Hemmalaget saknar mittbacken Schlotterbeck och det är ett skapligt avbräck där en "trött" Mats Hummels troligtvis kommer ersätta.

PSV har väldigt intressanta spelare på sin kant med framförallt Johan Bakayoko som ständigt hotar och utmanar. Bara han kan med rätt flyt skapa mängder med hörnor på egen hand.

Jag tycker linan är behaglig. Nu hoppas vi på att matchbilden kommer utvecklas på ett gynsamt sätt för då kan det här bli väldigt roligt.

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Fler speltips

Kommentarer

Feedback