Reklam

Arsenal - Tottenham Hotspur: X

Matchcenter
14 mars 2021 at 17:30 - Fotboll, England - Premier League
Emirates Stadium    Michael Oliver
12 mar 2021 at 11:01 (Uppdaterad 14 mar 2021 at 19:25) 12/03
Kommentarer
Chans (1-X-2): 25-50-25%
Spelvärde: 172,50%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 9/10
Hit/Miss: 2-1
Casumo Spela nu hos Casumo

Ett av Englands och Premier Leagues största och mest historiska rivalmöten går av stapeln i helgen. För Arsenal och Tottenhams supportrar är det årets viktigaste fotbollshändelse. North London Derby spelades första gången 1909 och i helgens möte är det för 189:e gången klubbarna ställs mot varandra.

Arsenal kommer in i helgens derby med en riktigt fin 1-3 vinst borta mot deras åttondelsfinalister, Olympic Piraeus, i Europa League. Inledde målskyttet för det norra London laget gjorde norske Martin Ödegaard i matchminut 34, en ledning de hade till matchminut 58 då hemmalaget kvitterade, men närmare än så kom inte Olympiacos för matchen var Arsenals. De två sista målen kom under matchens sista tio minuter när Gabriel och Elneny gjorde ett var.

Arsenals resultat i deras senaste matcher är inte helt rättvisa eftersom att de oftast har varit det bättre laget. Det börjar se ut som att Artetas bitar sakta börjar falla på plats.

I Tottenham Hotspur är det offensiven som varit i centrum på sistone och då har det mest handlat om klubbikonen Harry Kane. Han är inför det norra London-derbyt kanske i sitt livs form. En annan gammal klubbikon har även han kommit in i gammal god form, Gareth Bale. I ett Tottenham som under en längre period hade det trögt offensivt ser det nu inför det stundande derbyt väldigt bra ut. Det stora orosmolnet är defensiven som inte är lagets starka sida, men det har sett bättre ut än på länge när Sanchez-Alderweireld bildat mittbackspar de senaste matcherna.

Harry Kane gick av skadad i mötet mot Dinamo Zagreb, så det är lite osäkert om han kommer till spel i derbyt, men det kan även vara Mourinhos mind games som spelar in här. Förutom tveksamheterna kring Kane så är Giovani Lo Celso skadad.

Arsenal ska inte ha en enda skada rapporterad inför mötet.

Håll dig uppdaterad med allt det senaste kring derbyt i vårat matchcenter!

Tottenham har varit ruggigt bra på hemmaplan de senaste matcherna, men inte övertygat på bortaplan, även om de vann mot Fulham såg det stundtals bedrövligt ut och skulle påstå att de hade en hel del tur att få med sig tre poäng från mötet. För Arsenals del har det varit lite tvärtom, för trots att de spelat bättre i de flesta av de senaste matcherna har de inte fått med sig poängen. Det beror en hel del på individuella misstag(Xhakas pass till Wood b.la). Därför är det inte helt rättvist när vi kollar på tabellen.

Något Arteta har satt i Arsenal är defensiven och därför tippar jag att Spurs inte kommer få samma offensiva utrymme de fått i de senaste matcherna då det kommer vara stängt, men med snabba attacker från Reguilon kommer det säkerligen skickas in en hel del bollar från kanten. Spurs kommer trycka på rejält i början för att försöka få in ett tidigt ledningsmål och om de lyckas tippar jag att Mourinho kommer parkera bussen eftersom att det inte är en match han vill förlora, såklart. Men Arsenal har bra offensiva vapen i Aubameyang-Lacazette där jag tippar att någon av dessa kommer att kvittera.

Mitt tips är att helgens norra London-derby slutar oavgjort. 1-1.

Vad är era tankar kring helgens stora derby?

Kommentera gärna nedan.

Se skytteligan i Premier League här!

  • Nya med sportbok
  • Smidig i mobilen
  • Stort oddsutbud

Kommentarer

Feedback