Annons
Uppdaterad

Tour de France - Guide

Den klassiska Tour De France, som infaller under juni/juli och pågår under 3 veckor, utgörs av 21 etapper (200 km per etapp). Totala tävlingssträckan ligger således på cirka 3300 km totalt! Inofficiellt så blir man aldrig en legend inom sporten om man ej innehar åtminstone en Tour De France titel i sitt prisskåp. På denna sida kommer vi gå igenom odds och speltips på Tour de France 2022.

Tour de France planerades att cyklas 1:a till 24:e juli.

Odds Tour de France: Vinnare

Cyklist Högsta odds Spelbolag
Tadej Pogacar 1,65
Primoz Roglič 4,35
Jonas Vingegaard 4,75
Geraint Thomas 14,00
Daniel Martínez 17,00
Aleksandr Vlasov 20,00
Enric Mas 35,00
Jakob Fuglsang 40,00
Adam Yates 40,00
Ben O'Connor 50,00
Jack Haig 50,00
Damiano Caruso 50,00

Se alla odds på Tour de France hos Betsson

Speltips - Vem vinner Tour de France 2022?

Självfallet så står det skrivet i stjärnorna vem som kammar hem årets Tour de France. Men genom att studera oddssättarna och experternas utlåtande så bör man satsa sina pengar på vinnaren från föregående år, nämligen i form av Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Speltips - Vinnarens nationalitet

Om man beaktar det faktum att både Tadej Pogačar och Primoz Roglič är slovener så bör man ej betrakta det hela som en högoddsare att även årets vinnare av Tour de France kommer vara i form av en sloven, det vill säga, Tadej Pogačar (förra årets upplaga).

Speltips - Vilken cyklist får mest poäng i etapperna totalt?

Återigen så tippar man på att förra årets vinnare, i form av Tadej Pogačar kammar hem flest poäng. hans landsman, Primož Roglič, var till en början tippad att vara med och slåss i toppen, men tvingades bryta i den åttonde etappen efter att han tidigare i touren drabbats av skador. 

Vilka cyklister hamnar topp 3 i Tour de France?

Självfallet så kommer det hela att bli en betydligt jämn tillställning där även andra cyklister kan komma att överraska. Men om man objektivt studerar statistiken och förväntas ta ett rationellt beslut så rekommenderar experterna att man förhåller sig till nedanstående cyklister där Pogačar återigen får ta på sig den gula tröjan. Här nedan så presenterar vi kortfattat de största utmanarna inom årets upplaga...

Tadej Pogačar

Efter att ha sett sig besegrad av landsmannen Roglič i Itzulia Baskien så låg Pogačar inför tävlingen illa till i experternas placeringar. Landsmannen Roglič har visat att han på allvar skulle vara med och utmana Pogačar om den finaste titeln inom cykelsporten. Men nu när vi är inne på finalveckan vet vi att det slutligen var Pogačar som var den bäste av de två.

  • 1:a plats, UAE-turnén
  • 1:a plats, Tirreno-Adriatico
  • 3:e plats, Itzulia Baskien

Jonas Vingegaard

Skandinaviskt i toppen när danske Jonas Vingegaard har gått in på tredjeplats. När hans stallkamrat, Primož Roglič, var tvungen att bryta har han fortsatt att imponera. 

Hur går Tour de France till?

Tour de France pågår under ungefär 3 veckor, med 2 vilodagar där det totala antalet tävlingsdagar uppgår till 20. De flesta av etapperna inleds i form av linjelopp där cyklisterna startar gemensamt. Dock så är 1-3 utvalda etapper i form av tempolopp i form av individuella starter, där 1 av dessa kan te sig i form av lagtempolopp.

Oddsmarknader

Här nedan så presenterar vi kortfattat vilka spelformer som du kan välja att spela på under Tour de France 2022.

Vinnare av Tour de France

Den mest populära spelformen ter sig i form av att man satsar pengar på vem man anser sig kommer vinna årets Tour de France. Kom ihåg dock att du ej bör satsa alla dina pengar på en och samma cyklist, utan fördela riskerna genom att även satsa på andra utmanare

Vinnarens nationalitet

Du kan även spela på vinnarens nationalitet, återigen så skulle vi rekommendera att även här fördela riskerna genom att fördela dina satsningar eftersom du ej bör placera dina ägg i en och samma korg.

Vilken cyklist får mest poäng i etapperna totalt?

Förmodligen den mest svårtippade spelformen eftersom även om en cyklist får mest poäng så betyder inte det att man per definition vinner tävlingen. Vi rekommenderar att du plockar ut tre givna kandidater och sedan fördelar dina satsningar adekvat mellan dessa.

Vilka cyklister placerar sig i topp 3?

Du har även möjligheten att spela på topp tre placeringar, där du antingen kan välja att spela på vilka tre hamnar i topp, men där du även kan spela specifikt på vem som hamnar 1:a, 2:a och 3:a.

Vilka cyklister placerar sig i topp 10?

Precis som vid föregående spelform så kan du välja att spela på 10 cyklister vilka hamnar i topp 10, oberoende av placering, alternativt satsa pengar explicit där du definierar vem som hamnar på varje specifik position.

Head-to-head

En av de mest populäraste spelformerna när det kommer till Tour de France är head-to-head. Du spelar helt enkelt på vilken av två cyklister som hamnar på bäst position  om vinnarplatsen för en viss etapp.

Tour de Frances historia

Inom cykelsammanhang så anses Tour de France vara den ädlaste tävlingen av de alla. Den första tävlingen hölls redan 1903 och har upprepats varje år (förutom under världskrigen). Inledningsvis så kördes etapperna inom de franska gränserna men idag så har man även etapper vilka sprider ut sig bortom landets juridiska gränser.

Kommentarer

Feedback