Reklam

Guide: Så bettar du riksdagsvalet 2018

Sommaren i Sverige har varit riktigt het. Denna värmebölja verkar hålla i sig, även hösten ser nämligen ut att ur en politisk synvinkel bli hetare än någonsin. Det kommande riksdagsvalet ser ut att kunna göra stora förändringar i den svenska politiken. Än så länge finns det ingenting som är skrivet i sten, men vad som däremot står klart är att valet 2018 ser ut att bli en riktig rysare. Och för att göra det ännu mer intressant så finns där en rad olika odds på diverse resultat. Du kan alltså välja att spela på utfallet av det svenska riksdagsvalet 2018.

Betta på valet 2018 hos Betsson!

Varför betta på politik?

Idag kan man satsa pengar på det mesta, till och med vädret finns med som kategori bland saker man kan spela på. Likaså politik. Oavsett om du har bra koll på det politiska landskapet men är ny till betting, eller om du är van att betta på sport men nu vill pröva något nytt - då är betting på politiken att rekommendera.

Det som gör betting på politik extra spännande är att de första oddsen brukar släppas en relativt lång tid innan valet går av stapeln. Det gör att det finns tid för oddsen att förändras fram tills dess att valet sker. Det finns också mängder av faktorer som påverkar oddsen. Dels är det hur opinionsundersökningarna som genomförs kontinuerligt ser ut. Men även spelarna själva samt olika uttalanden och utspel i media påverkar valresultat och därmed även oddsen.Det är just det som gör att betting på politik passar båda de typer av spelare som vi nämnde innan.

Det är just därför betting på politik passar båda dessa typer av spelare som vi nämnde ovan. Är du intresserad av politik har du med stor sannolikhet koll på de polistiska händelser som kommer att ske fram tills valet och kan planera din bettingstrategi därefter. Är du bettingintresserad är det en ypperlig möjlighet att pröva på att spela på odds i en annan tappning än vad du är van vid.

Varför betta på riksdagsvalet?

Att betta på riksdagsvalet är något som är roligt, spännande och intressant. Något som bidragit till att göra denna typ av spel så pass populära är att man alltid kan se vad opinionsundersökningarna säger. Trots att de inte kan anses visa på det kommande resultatet med en 100 % säkerhet så finns det många anledningar att ta sig en titt på dessa om man planerar att lägga ett bet på valet. Främst är det faktum att opinionsundersökningar ger en bild av nuläget, det vill säga att hade valet skett den dag då opinionsundersökningen genomfördes hade utfallet med stor sannolikhet sett ut på ett liknande sett. ​​​​​​

Att spela på riksdagsvalet betyder inte bara att du har odds som gäller valresultatet att välja mellan. Det finns även mängder av andra odds som vare sig en partiledare bär en slips i samma färg som partiets flagga eller om en partiledare förväntas avgå efter valet eller inte.

Det betyder att du som väljer att betta på valet kan välja mellan mer osäkra odds och mer säkra odds. Medan du sett till valresultat kan ta hjälp av opinionsundersökningar och research kan andra typer av odds förväntas lämnas mer åt slumpen. Det finns alltså en typ av bet för alla spelare när det kommer till valet.

Sidor där man kan betta på valet

Det finns idag väldigt många olika spelbolag som erbjuder betting på riksdagsvalet. Värt att notera är att spelbolagens odds skiljer sig stort. Anledningen till detta varierar, men vissa anser sig följa opinionsundersökningarna slaviskt, medan andra följer den mediala biten mer. Det finns Därför inga odds som är detsamma. På så vis kan det vara bra att undersöka flera spelbolag samtidigt och försöka bilda sig en uppfattning kring vilka odds som står sig högt på marknaden. Med tanke på hur det politiska läget ser ut så kan ingen till 100% säga att man vet hur detta val kommer att sluta, men har du väl bestämt dig för vad du vill betta på så vill du självklart ha möjligheten att få ut så mycket som möjligt för din gissning. Vissa spelbolag är därmed mer fördelaktiga än andra, beroende på vad just du vill spela på. Här nedan har vi listat våra favoritbets från tre stora bettingsidor:

Bästa oddsen på valet hos Bethard

 

Odds Spelsida
Sverigedemokraterna får flest röster i valet 1,90
Kristdemokraterna får under 4% i valet 2,20
Vänsterpartiet får fler röster än Centerpartiet 1,83

Bästa oddsen på valet hos Unibet

 

Odds Spelsida
Sverigedemokraterna får fler röster än Socialdemokraterna 2,00
Nästa regering består av tre partier 4,50
Någon partiledare avgår på valdagen 2,50

Bästa oddsen på valet hos Betsson

 

Odds Spelsida
Moderaterna får högst procent av rösterna 12,00
Stefan Löfvén blir statsminister efter valet 2,30
Alliansen bildar regering efter valet 3,00

Så bettar du på riksdagsvalet 2018

För att gå in och spela på riksdagsvalet  så är det viktigt att man verkligen hittar ett odds som man anser vara spelbart. På så vis är det fördelaktigt att kontrollera samtliga spelbolags odds. Till skillnad mot andra spel, som exempelvis fotbollsmatcher, så skiljer sig oddsen markant. När man har hittat ett odds man vill spela på är nästa steg att registrera ett konto. När detta är gjort får man oftast en möjlighet att hämta en välkomstbonus. Denna bonus kan vara väldigt fördelaktig men det gäller att alltid undersöka hur omsättningskravet ser ut på denna summa. Just omsättningskravet kan variera mellan 3x insatsen, till hela 60x insatsen. Genom att ha ett så lågt omsättningskrav som möjligt så ökar möjligheterna kunna ta ut pengar så tidigt som möjligt. För att lägga rätt bet gäller det att hålla koll på de olika undersökningarna som publiceras samt hålla utkik efter olika utspel i media. Här kan läsa mer om odds och bettingtips inför riksdagsvalet 2018!

Andra politiska händelser att betta på

Självklart finns det även möjlighet att betta på andra politiska händelser, faktiskt till och med händelser som sker utanför Sveriges gränser. Ett exempel kan vara att man kan satsa pengar på presidentvalets utgång i USA. Under förra presidentvalet så talade de flesta oddsen emot att Donald Trump skulle bli president, men istället kammade hann hem segerna. Hade man som spelare haft rätt kunskap gällande hur resultatet skulle bli så hade man på detta bet kunnat göra sig en vinning.

Feedback