Reklam

Odds på Columbus Blue Jackets - NHL 2021/22

Det slutade som det brukar göra för Blue Jackets det föregående spelåret, nämligen att de missade att gå till slutspelet. Det ser fortfarande tungt ut denna säsong, men förhoppningarna finns att om Patrik Laine, som sitter på massor av potential, får en riktigt fin säsong 2021/22 kan det lyfta hela laget. Till sin draghjälp har han andra intressanta spelare som Jakub Voracek och Boone Jenner.

Styrkor

Lagets målvakt Elvis Merzlikins gjorde förra året en fullt godkänd säsong. Han stod 28 av matcherna och hade ett snitt på 2.77 insläppta mål. Offensivt har de i Laine en spelare som har betydligt fler poäng i sig än vad han mäktade med 2020/21. Kommer han igång på allvar kan det bli jobbigt för de övriga lagen att möta Columbus.

Svagheter

Det kan egentligen bara bli bättre från hur det sett ut de senaste säsongerna. De tog sig förvisso till slutspelet fyra år i rad från 2017 till 2020, men var förra spelåret tillbaka på ruta ett igen. Lagets nye tränare Brad Larsen som ersätter John Tortorella har ett tung uppförsbacke framför sig. Men förhoppningarna finns att om Voracek och Laine kommer igång på allvar följer resten av laget efter.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Columbus Blue Jackets gör 2021/22 sin 21:a säsong i NHL. Laget kommer från staden Columbus i delstaten Ohio. Deras hemmaarena heter Nationwide Arena. De spelar i Eastern Conference och Metropolitan Division. De har aldrig vunnit Stanley Cup. Klubbens största profiler genom åren är Sergei Bobrovsky, Artemi Panarin, Rick Nash, Sergei Fedorov, Seth Jones och Adam Foote.

Historik

2000/01 var Columbus Blue Jackets första säsong i NHL. De spelade senast i Stanley Cup-slutspelet 2019/20. Lagets största framgång i slutspelet var när de 2018/19 slog ut Tampa Bay i första rundan med 4-0 i matcher för att sedan åka ut mot Washington Capitals i rundan efter.

Kommentarer

Feedback