Annons
Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Odds på Brasilien - Costa Rica 25/06, Sydamerika - Copa America

Brasilianarna inleder Copa América tisdagen den 25 juni kl. 03.00 på SoFi Stadium i Inglewood mot Costa Rica, en av de 16 CONCACAF-deltagarna i turneringen. Brasilien, med Vinícius Júnior som nyckelspelare, är klara favoriter mot Costa Rica, som var tvungna att gå igenom en kvalmatch mot Honduras för att boka sin plats i turneringen i USA. Här tar vi en titt på odds, lagnyheter och speltips för första omgången i Grupp D.

Spela på Copa America hos Expekt!

Odds på Brasilien - Costa Rica

Nedan kan du jämföra odds copa america där "brassarna" kliver in som extremt stora favoriter. Att Costa Rica går och vinner finns till uppåt 30x i odds att spela på.

Inför Brasilien - Costa Rica

Vi kan se fram emot ännu ett spännande möte mellan syd- och centralamerikansk fotboll när Brasilien och Costa Rica jagar viktiga poäng och en bra start i Grupp D, där även Colombia och Paraguay ingår. Brasilianarna är storfavoriter, och inte mycket talar för att Costa Rica ska kunna störa här när det brasilianska landslaget är på jakt efter revansch från det svaga VM-kvalet.

Möjliga startelvor

Här följer vårat tips på hur de båda lagen kommer starta i premiäromgången.

Brasilien (4-3-3): Alisson; Danilo, Éder Militão, Marquinhos, Guilherme Arana; Bruno Guimarães, João Gomes, Paquetá; Raphinha, Rodrygo, Vinícius Júnior

Costa Rica (5-4-1):  Patrick Sequeira; Gerald Taylor, Jeyland Mitchell, Julio Cascante, Francisco Calvo, Ariel Lassiter; Orlando Galo, Brandon Aguilera, Josimar Alcócer, Álvaro Zamora; Manfred Ugalde.

Tar Vinicius Jr med sig Madrid-formen till landslaget?

Det brasilianska landslaget gick igenom en fruktansvärd period efter VM i Qatar, där man åkte på en smärtsam förlust mot Kroatien i kvartsfinalen. 2023 var ett kaosår med två tillfälliga tränare, Neymars korsbandsskada och dåliga resultat, vilket innebär att Brasilien får kämpa med näbbar och klor för att kvalificera sig till VM 2026.

Nu är det lugnare. Erfarne Dorival Júnior har utsetts till förbundskapten efter att projektet med den italienske mästartränaren Carlo Ancelotti misslyckats, och resultaten börjar se bra ut. Årets fyra testmatcher har gett ettmålssegrar över England och Mexiko och oavgjorda resultat mot Spanien och Copa America-värdarna USA.

Allt står inte rätt till i det brasilianska landslagslägret. Mittfältaren Lucas Paquetá är under utredning för "spot-fixing". Det rör sig om fyra fall där West Ham-spelaren påstås ha brutit mot vadslagningsreglerna genom att medvetet söka upp en varning. Frågan är om Paquetá kan behålla fokus med de karriärhotande anklagelserna hängande över huvudet.

Hemma i Brasilien har Ronaldinho också väckt uppståndelse genom att säga att han inte längre ville följa landslaget eftersom det bestod av medelmåttiga spelare som saknade kärlek till tröjan, kamp och inte minst fotboll. Det visade sig dock att den gamle superstjärnans uttalande var en del av en kampanj mot den råa tonen på sociala medier...

De niofaldiga Copa America-mästarna kommer till USA med en startelva och en 4-3-3-uppställning på plats. Det har funnits tre frågetecken, men de har rätats ut. Éder Militão kommer att spela i mittförsvaret tillsammans med Marquinhos, Guilherme Arana kommer att vara den offensiva vänsterbacken medan João Gomes kommer att spela tillsammans med Bruno Guimarães på mittfältet. Brasilianarnas styrkor är helt klart offensiven och de snabba omställningarna.

Vi har ännu inte sett Vinícius Jr. träffa Real Madrid-formen i landslaget, men tränare Dorival Jr. hoppas och tror på en revansch under Copa América. I andra änden av planen kämpar brasilianarna defensivt. De har släppt in i genomsnitt 1,5 mål i de fyra senaste matcherna, vilket är oroande.

Foto: Nelson Almeida/AFP

Costa Rica med kompakt försvar och snabba omställningar

Det centralamerikanska landet är en favorit när det gäller Copa América. Detta blir costaricanernas sjätte framträdande i vad som i huvudsak är en sydamerikansk landslagsturnering. Costa Ricas bästa resultat är från 2001 och 2004, då "Los Ticos" (Costa Ricas smeknamn) lyckades ta sig till kvartsfinal.

Tränaren Gustavo Alfaro och hans mannar har haft ett hektiskt fotbollsår med fyra testmatcher och två VM-kvalmatcher, vilket har resulterat i fyra segrar, en oavgjord och en förlust. Två av matcherna har spelats mot stora sydamerikanska fotbollsnationer, med en oavgjord och en förlust som resultat.

Om vi fokuserar på duellerna mot de sydamerikanska motståndarna inledde Costa Rica med att förlora med 3-1 mot Argentinas världsmästare trots ett ledningsmål av anfallaren Manfred Ugalde. Efter pausen gick det dock snett när den mycket rutinerade målvakten, 37-årige Keylor Navas, fick se sig besegrad tre gånger.

Bättre gick det ett par månader senare, men då mot ett Uruguay utan sina utlandsproffs. Costa Rica borde ha vunnit matchen, men de saknade skärpa mot den legendariske tränaren Marcelo Bielsas något experimentella uppställning.

Costa Rica har vanligtvis ställt upp i en 5-4-1-formation, som blir 3-4-3 med boll. Vägen till framgång för costaricanerna är ett stabilt och kompakt försvar byggt kring mittbacken, den vänsterfotade Francisco Calvo, och sedan med snabba omställningar. Den här modellen fungerade i första halvlek mot Argentina, men det gick helt fel efter paus när man inte lyckades få stopp på motståndarnas inlägg och inlägg samt de snabba kombinationerna i och runt straffområdet. Det är ett liknande scenario som costaricanerna kan frukta mot Brasilien.
 

Speltips Brasilien - Costa Rica

Brasilien är storfavoriter att slå Costa Rica. De har betydligt fler profiler än sina motståndare, som förmodligen kommer att packa väskorna och försöka få med sig en poäng. Brasilianarna förväntas ha mycket mer bollinnehav, men de måste komma ihåg att anfalla med tålamod och inte fastna i bollförluster och snabba omställningar. Bollförluster i uppspelsfasen har hittills varit ett problem för Dorivals Jr.

Om brasilianarna kan få flyt i sina kombinationer och kantspel med Vinícius Júnior och Raphinha i synnerhet, kommer det att bli en hektisk kväll för "Los Ticos". Costa Ricas förbundskapten Gustavo Alfaro är före detta förbundskapten för Ecuador och kan komma att behöva hitta en ny spelplan för sina två senaste matcher mot Brasilien, där han lyckades få 1-1 mot de femfaldiga världsmästarna.

Brasilien Över 6.5 hörnor till 1,83 hos Expekt*.

Vi bör också notera att planen är fem meter kortare och fyra meter smalare än vad vi brukar se i internationella matcher. Detta beror på att SoFi Stadium används för amerikansk fotboll och att det inte har funnits tid att konvertera planen till normal FIFA-standard. Detta resulterar i ett mer kompakt spel med mer blockering i boxen.

TILL EXPEKT!

Spelbolag med bäst odds på Brasilien - Costa Rica i Copa America 2024

Nedan listar vi några bettingsidor med svensk licens vi tycker man ska skaffa konto till under Copa America.

100% gratisspel upp till 2000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor:

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr, bonus upp till 2000 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds.Tillgänglig från 14/06/2024 00:00 till 14/07/2024 21:00. Regler & villkor här. stodlinjen.se. Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

500 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
500 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan uttag kan göras måste vinsten från gratisspelet omsättas en gång.

Ytterligare villkor:

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr, bonus upp till 500 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Oddsboost på 2.00, max insats 500 kr, max vinst 1000 kr. Erbjudandet gäller fr.o.m 2024/06/13, 00:00 till 2024/07/14, 21:00. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 1000 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 8.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 16000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor:

+18. Välkomstbonus gäller nya spelare. Min. insättning 100 kr, maxbonus 1000 kr - 8x omsättning, Min. odds 1.8. Giltig i 60 dagar. Se fullständiga regler & villkor på comeon.com Spela ansvarsfullt. Välkommen till Spelpaus.se I Stödlinjen för spelare och anhöriga


Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 1000 kr.


FAQ: Brasilien - Costa Rica Copa America 2024

Här får ni svaren på de vanligaste frågorna om Brasilien mot Costa Rica i Copa America.

När spelas matchen mellan Brasilien - Costa Rica?

Matchen mellan Brasilien och Costa Rica i Copa America spelas den 25 juni med avsparkstiden 03.00. Se vår guide spelschema em fotboll till samtliga matcher i slutspelet.

Vilka vann senaste mötet mellan nationerna?

Lagen möttes senaste i en träningslandskamp 2018 där Brasilien vann med 2-0.

Var kan jag se Brasilien - Costa Rica?

Du ser Copa America-matchen mellan Brasilien och Costa Rica på Viaplay den 25 juni klockan 03.00.

Vilket lag är favoriter mellan Brasilien - Costa Rica?

Spelbolagen håller Brasilien favoriter med odds runt 1,10.

Feedback