Annons

Speltips på Oskarshamn - SHL 2022/23

Spelschema, Oskarshamn

Hela spelschemat

Oskarshamn har börjat etablera sig på allvar i SHL. I våras tog man sig till kvartsfinal mot Rögle. Där blev det sju stenhårda matcher, dock föll man i den avgörande kampen. Vilket ändå får ses som en mycket lyckad säsong för laget. Sedan kvartsfinalen i våras har det hänt en del i truppen. Olofsson testar lyckan i Dallas Stars, Zohorna vänder hem till Tjeckien, Cooper till Växjö och Rosdahl till Rögle. Samtidigt har man värvat in ganska många spännande spelare till SHL 2022/23: Powell från HV,  tjeckien Smejkal från finska ligan, erfarne Burström och finländaren Soumela för att nämna några.

Odds på Oskarshamn SHL 22/23

Som sagt har Oskarshamns framgångar inte gått obemärkt förbi andra alg och laget har tappat en drös med tongivande spelare. Samtidigt ser nyförvärven spännande ut och coach Filander tycker om att utveckla nya spelare till bra SHL-nivå. Laget känns lite svårbedömt och man givetvis fortsätta sin etablering i SHL och fortsätta slåss om slutspelsplatser. Samtidigt vore det inte konstigt om man får ett bakslag och tvingas vara med och slåss i seriens nedre regioner under säsongen.

Oskarshamn: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Oskarshamn: Att åka ur SHL 2022/23 4,00
Oskarshamn: Att kvalificera sig till kvartsfinal SHL 2022/23 3,00

Oskarshamns styrkor

Laget är en riktig lagmaskin som tuggar på och har växt ut till att bli en svårknäckt nöt för många av de etablerade SHL-lagen. Målvaktssidan är grunden i detta lagbygge. Där Cannata och Juel. De båda kan sporra varandra till att göra bra matcher och konkurrens bland målvakterna brukar alltid vara ett sunt tecken. Både i en slutspelsstrid och i en nedflyttningsstrid är detta en positiv tillgång.

Oskarshamns svagheter

Ett frågetecken är antalet nya spelare som har kommit in och måste hitta in i lagets spel snabbt. Många av nyförvärven har dessutom inte spelat i SHL innan utan kommer från utländska ligor. Detta kan ta en viss tid och vill det sig illa så får Oskarshamn kämpa i motvind i början då lagets nya spelare behöver tid på sig för att lyckas anpassa sig till SHL på ett bra sätt.

Fakta om Oskarshamn:
 

Grundad: 1970
Hemmaarena:  Be-Ge Hockey center, kapacitet 3 275
Tränare:  Martin Filander
Titlar: Inga
Placering 2021/22: 9:a i grundserien, utslaget i kvartsfinal.

Oskarhamns historia

Klubben är en riktig doldis i SHL-sammanhang och man har bara gjort tre säsonger totalt. Fjolårets niondeplats vara klubbens bästa placering någonsin och nu hoppas fansen på att man ska överträffa denna bedrift under kommande säsonger.

Kommentarer

Feedback