Annons

Speltips på FC Köpenhamn - Champions League 2022/23

Spelschema, FC Köpenhamn

Hela spelschemat

Malmö FF i all ära men FC Köpenhamn är nordens största klubb just nu. Man vann den danska ligan igen i våras efter en två år lång titeltorka. Laget vann även sin grupp i Conference League men PSV blev för svåra direkt i slutspelet. Man har tappat Pep Biel till Olympiakos och Stage till Werder Bremen. Samtidgt har Cornelius värvats från Trabzon, vilket är en klassvärvning. Även Lerager och Derany är bra värvningar. I truppen finns de tre svenskarna Claesson, Bardghji och Karl-Johan Johnsson. Kan den danska huvudstadsklubben hävda sig i Champions League 2022/23?

Odds på FC Köpenhamn i Champions League 2022/23

Se utvalda odds i tabellen på FC Köpenhamn i Champions League 2022/23.

FC Köpenhamn: Champions League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
FC Köpenhamn: Att kvalificera sig från gruppen Champions League 2022/23 14,00
FC Köpenhamn: Att vinna gruppen Champions League 2022/23 101,00

Styrkor:

FCK:s trupp har en mycket fin blandning mellan talanger och mer rutinerade spelare. Cornelius, Babacar, Claesson, Lerager, Zeca, Vavro och Ryan har alla erfarenhet av spel från stora ligor. Det ser ut som att truppen håller mycket hög klass för att vara ett nordisk lag. Och det finns en liten chans att laget kan utmana om andraplatsen om Dortmund och Sevilla inte kommer upp i nivå eller inte hittar formen.

Svagheter:

Mer snack om truppen. Trots att det finns många fina namn så är det ändå spelare som inte har lyckats fullt ut i större klubbar. Nivån på spelarna är ett par snäpp ned från Sevilla och DOrtmund och många snäpp ned från City. På pappret ska inte FCK ha en chans, frågan är hur det kommer se ut i verkligheten?

Fakta och historik:

FCK tog sig för första gången till gruppspel så sent som 2006. Som bäst har man tagit sig till åttondelsfinal. Detta hände 2010-11, då åkte man ut mot Chelsea med 0-2 totalt över två matcher.
 

Spelschema, FC Köpenhamn

Spelschema, Champions League 2022/23

Kommentarer

Feedback