Annons

FC Köpenhamn - Champions League 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, FC Köpenhamn

Hela spelschemat

För andra året i rad går danskarna in i gruppspelet. Under sommaren slog man ut Sparta Prag och Rakow Czestochowa i kvalet. Under förra årets gruppspel blev man utan segrar och laget siktar nog först och främst mot att plocka hem en seger i Champions League 2023/24. Här spelar inte mindre än tre svenskar som alla får mycket speltid: Viktor Claesson, Jordan Larsson och Roony Bardghji. Dansklaget är alltså årets svensklaget nummer ett i CL.

Odds på FC Köpenhamn i Champions League 2023/24

Se utvalda odds champions league vinnare i tabellen på FC Köpenhamn i CL 2023/24, grupp A.

Odds: FC Köpenhamn Champions League 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare 501,00

Styrkor

För att vara ett nordiskt lag så har man en mycket fin trupp som kan vara med och mäta sig i CL-sammanhang. Grabara håller på att utvecklas till en mycket bra målvakt. I backlinjen finns Vavro, Meling och Boilesen med fin internationell rutin. Plus stortalangen Jelert. På mitten hittar vi Claesson, Falk, Goncalves, Lerager och Elyounoussi. Framåt finns både Jordan Larsson och Andreas Cornelius att tillgå. Plus en fina talanger som bland annat Bardghji. Köpenhamn har en otroligt stark trupp med nordiska mått mätt, frågan är om det räcker i CL-sammanhang?

Svagheter

Laget saknade egentligen en riktigt vass målskytt den förra säsongen. Då blev Claesson lagets bästa målgörare. Samma princip gäller i år vad det verkar. Jordan Larsson är ingen dålig spelare men hans bästa egenskaper är inte att göra mål. Cornelius är egentligen en vass målskytt men han har haft svårt att hitta målet sedan sin återkomst till klubben. Det kan bli väldigt tufft för Köpenhamn att få hål på de bättra lagen under årets CL-gruppspel.    

Fakta och historik

Klubben är ganska ny i Champions League och man tog sig till gruppspelet för första gången så sent som 2006. Som längst har man lyckats ta sig vidare till åttondelsfinal en gång. Detta hände 2010/11 och då rök man mot Chelsea.

Spelschema, FC Köpenhamn

Spelschema, Champions League 2023/24

Kommentarer

Feedback