På fredag 30 juli är det dags för herrarnas diskus i de olympiska spelen 2021. Intresset kring tävlingen är såklart stort då vi har en god chans på guldmedaljen med Daniel Ståhl. Men det finns ytterligare hopp för att vi ska landa en svensk medalj då Simon Pettersson haft en fin formkurva i de senaste tävlingarna. Det största hotet för en svensk medaljfest är slovenske Kristian Čeh som med sitt kast på 70.35 m tidigare detta år är riktigt het. Läs om de främsta kandidaterna att vinna medaljerna nedan.

Läs även om Armand Duplantis chanser till OS-guldet!

Vinnare OS-guld Högsta odds Spelbolag
Daniel Ståhl 1,40
Kristian Čeh 4,50
Andrius Gudžius 11,00
Lukas Weißhaidinger 16,00
Fedrick Dacres 21,00
Simon Pettersson 21,00
Piotr Malachowski 34,00
Mauricio Ortega 51,00

Daniel Ståhl

I OS 2016 tog sig inte Daniel Ståhl sig vidare till finalen och blev därmed medaljlös. Men det har hänt en hel del sedan dess. Numer är vårat svenska guldhopp världsledande inom diskus. Han kliver in i tävlingen som världsmästare och svensk rekordhållare på 71.86 m. Hans resultat från de senaste två årens tävlingar han deltagit i är imponerande. Under 2020 ställde han upp i 19 tävlingar och förlorade endast två. Detta år är antalet tävlingar inför de olympiska spelen 13 st och han har endast förlorat en gång. Med såna resultat i ryggen stiger förväntningarna.

Kristian Čeh

22-årige slovenske Kristian Čeh är den största utmanaren om guldet för Daniel Ståhl. Han är den enda tävlande inom sporten som förutom vårat svenska stjärnskott nått över 70 meter detta år. Den 26 juni kastade han under tävlingen i finska Kuortane 70.35 meter, men vann trots detta inte tävlingen eftersom att Daniel Ståhl slog till med 70.55 m. Trots detta ska han inte underskattas då han de senaste åren under väldigt kort tid markant höjt sina resultat.

Simon Pettersson

I skuggan av alla rubriker kring Daniel Ståhl står Simon Petterson. Han har klivit fram mer och mer under tävlingarna inför OS. Var under flera års tid en doldis i sammanhanget, men sedan han började träna under Vésteinn Hafsteinsson(samma tränare som Ståhl)har hans resultat bara blivit bättre och under året har han kastat 69.48 m. Med den längden är han tredje bäst i världen under 2021. Får han allt att stämma under OS är hans chanser att ta medalj väldigt goda.

Glöm inte att läsa om vårat blågula landslags chanser till att ta hem OS-guldet i fotbollen!

Andrius Gudžius

Lettiske Andrius Gudžius kliver in i OS som europeisk mästare efter att han bärgade guldet under mästerskapet i Berlin 2018. Året dessförinnan när världsmästerskapet hölls i London blev han världsmästare. Desto värre gick det i de senaste VM som hölls i Doha under 2019 då han slutade på plats 12. Det längsta han kastat i år är 68.62 m under en tävling som hölls i Litauen under maj. Så trots den sämre placeringen i VM 2019 ska vi inte räkna ut honom från medaljstriden.

Speltips vinnare diskus

Efter ett imponerande år där Daniel Ståhl vunnit 12 av de 13 tävlingar han ställt upp i är vårat tips att han tar hem guldet under OS. Bara två veckor innan spelen skulle ta vid drog han till med ett kast som mätte 71.40 meter. Det är ingen i världseliten som har kastat lika långt som honom inför de olympiska spelen och han har lyckats pricka in formen i rätt tid.

Därför väljer vi att spela Daniel Ståhl som olympisk mästare 2021.

TILL UNIBET