Årets Bundesliga säsong drog igång 13 augusti och spelas fram till 14 maj 2022. Till skillnad från de andra större ligorna i Europa med 20 lag innehåller den tyska högstaligan 18. Därför spelas det 34 omgångar istället för 38. Regerande mästare är Bayern München som 2020/21 tog sin nionde raka titel som tyska mästare.

De är även denna säsong de stora favoriterna att återigen ta hem guldet. Största konkurrenterna om titeln är Borussia Dortmund och RB Leipzig.

Odds vinnare Bundesliga 2021/22

Nedan kan du se oddsen på de lag som har störst chans att bli tyska ligamästare 2021/22.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Bayern München 1,10
Borussia Dortmund 9,00
Bayer Leverkusen 26,00
RB Leipzig 30,00
VfL Wolfsburg 50,00

Var kan jag se Bundesliga på TV?

Rättigheterna för att sända den tyska högstaligan innehar Viaplay. För att kunna se det på din tv väljer du paketet Viaplay Total. Förutom att du får tillgång till att se Bundesliga kan du även kolla på Premier League.

Bayern München överlägsna vinnare av Bundesliga 2020/21

Bayern München vann förra säsongen sin nionde raka titel och totalt den 31:a i klubbens historia. Under dåvarande tränaren Hansi Flick skrapade de ihop 78 poäng. Laget som slutade på andraplats var RB Leipzig med 65 poäng, 13 mindre. Under spelåret förlorade de endast 4 matcher, vann 24 och spelade 6 oavgjorda. 99 mål producerades och 44 släppte de in. För överlägset mest mål stod Robert Lewandowski med 41 gjorda. Förutom att han vann skytteligan slog han även Gerd Müllers 49 år gamla Bundesligarekord som tidigare var på 40 mål.

Läs även våran artikel om La Ligas bästa elva 2021/22!

Vilket lag har vunnit mest titlar i Bundesliga?

Bayern München är så överlägsna i antalet guld att avståndet ned till tvåan är löjligt. De har totalt vunnit ligan 31 gånger. Laget som ligger tvåa i maratontabellen är Nürnberg som har blivit ligamästare 9 gånger och då har de bara vunnit ligan en gång efter att den tyska högstaligan blev professionell och döptes om till Bundesliga, 1963. Tredje lag med mest vunna ligatitlar är Borussia Dortmund med 8. De var den senaste klubben att vinna serien förutom Bayern München, 2012.

Lag Antal titlar
Bayern München 31
Nürnberg 9
Borussia Dortmund 8
Schalke 04 7
Hamburg 6
Stuttgart 5
Borussia Mönchengladbach 5
Werder Bremen 4
Kaiserslautern 4

Vad får vinnaren av Bundesliga?

Troféen årets ligavinnare får heter Meisterschale. Ett pris som har delats ut till de som tar hem titeln som mästare i Tyskland sedan 1949. Den troféen som titelvinnarna tar med sig och ställer i prisskåpet på arenan är en kopia av mästerskapsguldet. På bucklan finns spelarnamnen på alla ligavinnarna sedan 1903.

Speltips: Vinnare Bundesliga 2021/22

Chanserna för att Bayern München ska misslyckas med att ta sin tionde raka titel får ses som oerhört små. Det enda laget som på riktigt har en chans att utmana är Borussia Dortmund, men sannolikheten för att de ska lyckas bärga ligaguldet med tanke på det överlägsna spelarmaterialet Julian Nagelsmann har att basa över är det nästintill ett omöjligt uppdrag. Bayern har förstärkt med några av de intressantaste namnen i Bundesliga när de plockade in Dayot Upamecano och Marcel Sabitzer, båda från RB Leipzig. Sedan tidigare har de ligans starkaste trupp med superstjärnor som Robert Lewandowski, Joshua Kimmich och Alphonso Davies.

Bayern München tar hem sin tionde raka titel.

TILL BET365