Brottning är en av de mest klassiska tävlingarna i OS och då särskilt grekisk-romersk stil. Vi har kollat närmare på 77 kg-klassen och vilka som har störst chans att vinna guldet. Vi hoppas såklart på att våran egen svenska talang, Alex Bjurberg Kessidis dominerar och återvänder till Sverige som mästare i OS, men konkurrensen är hård.

Läs om chanserna för våra svenska fotbollsdamer i OS!

OS-guld Högsta odds Spelbolag
Tamás Lőrincz 1,70
Alex Bjurberg Kessidis 3,50
Aleksandr Chekhirkin 4,00
Mohammad Ali Geraei 8,00
Jalgasbay Berdimuratov 10,00
Rafig Huseynov 12,00
Karapet Chalyan 16,00
Aik Mnatsakanian 26,00

Vi har inför de olympiska sommarspelen i Tokyo fått en exklusiv intervju med ett av våra största medaljhopp. Han tävlar inom grekisk-romersk stil i 77 kg-klassen, Alex Bjurberg Kessidis. Han kliver in i mästerskapet med riktigt fina resultat under de senaste två årens stora mästerskap, EM och VM där han tagit medalj i båda. Så hur goda är hans chanser att vi även denna gång får se honom åka hem med en medalj?

Nedan följer intervjun:

Peter: Alex, hur har du fysiskt och psykologiskt förberett dig inför detta OS?

Alex: Jag har förberett mig som till alla stora tävlingar, men förhoppningsvis lite bättre denna gång 😊

Peter: Vilken motståndare tror du är ditt största hinder på vägen mot OS-guldet?

Alex: Ryssland, Ungern, Azerbajdzjan och Iran.

Peter: Vad är det första du hade gjort om du vinner ett OS-guld?

Alex: Det vet jag inte.

Peter: Om du tar ett OS-guld nu, är planen att fortsätta representera Sverige i internationella tävlingar? Får vi se dig i VM i Oslo?

Alex: Ja, det är planen och ja ni får se mig i Oslo.

Tamás Lőrincz - Alex största utmanare om guldet

Ungerske Tamás Lőrincz går in som favorit i OS efter att han tog VM-guldet i Kazakhstan 2019. Han deltog senast i 66 kg-klassen i Rio 2016, men slutade utanför medaljplats. Men 2012 i London lämnade han med silvermedaljen. Han är en av sportens största namn och sedan han utsågs till årets brottare 2019 är förväntningarna på honom stora i sommarens mästerskap.

Kika in våra speltips under OS!

Speltips: Vinnare 77 kg grekisk-romersk stil 

Om allt går som vi hoppas för Alex är chansen stor att han ställs mot Tamás Lőrincz i finalen. Isåfall blir det en repris från 2019 när det var en kamp om vem av de två som skulle bli världsmästare. Vårat tips är att Alex denna gång tar revansch från förlusten senast. Tamás må vara bäst i världen för tillfället, men i OS-sammanhang i den här viktklassen kan det komma att bli tufft och dessutom med risk för att han underskattar Alex tippar vi att Kessidis tar hem guldet. 

TILL UNIBET