När vi nu går in i sommarens olympiska spel är vårat blågula landslag på pappret det bästa vi någonsin haft enligt spelarna själva. Frågan är om det är bra nog för att räcka hela vägen till OS-guldet. I vägen för guldet står några av världens främsta nationer där USA är den förhandstippade favoriten att ro hem mästerskapsmedaljen. Vi har kollat närmare på de nationer som inför sommarens olympiska spel ser bäst rustade ut där vi tippar vinnaren.

Match om OS-bronset Högsta odds Spelbolag
Australien 3,60
Oavgjort 3,30
USA 2,00

Match om OS-guldet Högsta odds Spelbolag
Sverige 1,60
Oavgjort 3,65
Kanada 5,50

USA

Det är USA som är regerande världsmästare när de kliver in i sommarens stora fotbollshändelse. Det gör dem även till de stora favoriterna att vinna denna turnering. De har det bästa laget med de största stjärnorna där vi hittar namn som Alex Morgan, Christen Press, Megan Rapinoe och Tobin Heath. I 43 raka matcher var de obesegrade, innan Sverige slog dem i första gruppspelsmatchen. Inget tydde på att deras framfart skulle komma att stoppas under OS. Vi tippade på fortsatt dominans av amerikanskorna. Men det blev slutligen ett brons. Vilket får ses som godkänt av nationen som 2016 i Rio blev utslagna av Sverige.

Missa inte att läsa våra speltips under OS!

Nederländerna

Holland är de stora favoriterna att vinna grupp F. De kommer in i mästerskapet med en silvermedalj från när de förlorade VM-finalen mot USA 2019. De är tippade att även i detta mästerskap gå hela vägen till finalen för att återigen ställas mot USA. Deras kändaste spelare är målmaskinen, Vivianne Miedema som till vardags spelar i Arsenal. Förra säsongen gjorde hon 18 mål på 22 matcher i klubblaget och är en av sommarspelens hetaste spelare. En annan spelare i det nederländska landslaget som förtjänar att uppmärksammas är lagkaptenen och målvakten, Sari Van Veenendaal som blev utsedd till världens bästa burväktare 2019.

Storbritannien

Av de fyra nationer som ingår i Storbritannien är landslaget överrepresentat av engelska spelare. Endast tre spelare som ingår i truppen kommer från andra nationer i det brittiska öriket. Från Skottland är det mittfältarna Caroline Weir och Kim Little, från Wales, Sophie Ingle, som till vardags spelar i Chelsea.  Tränare för landslaget är en av de kändaste norska spelarna genom tiderna, Hege Riise. Över den rutinerade anfallaren Ellen White vilar ett tungt ansvar då förväntningarna på att hon ska producera är höga. Får de allt att klaffa är de en kraft att räkna med i turneringen.

Sverige

Sverige inledde mästerskapet på bästa möjliga sätt genom att slå amerikanskorna med 3-0. Men det kunde ha slutat med betydligt högre siffror då det var total dominans. Detta innebär såklart att oddsen på vårat svenska landslag blir aningen lägre som vinnare av turneringen jämfört med innan den startade. Näst på tur i grupp G väntar först Australien och efter det Nya Zeeland. Om de vinner även dessa två matcher tar de förstaplatsen och skaffar sig riktigt bra förutsättningar inför slutspelet då de ställs mot det lag som slutar trea i grupp E eller F i kvartsfinalen.

I vårat matchcenter har du alltid full översikt på dagens fotbollsmatcher!

Speltips vinnare

Vi tippar att det äntligen är dags för vårat svenska landslag att ta hem guldet. Vi har inför det som återstår av mästerskapet bästa tänkbara utgångspunkt efter att vi slagit de regerande världsmästarna. Det rådde innan OS drog igång stor optimism bland spelarna och den är inte lägre nu efter den starka inledningen. Vägen till gruppsegern ligger mer eller mindre öppen och desto längre turneringen lider är vårat tips att landslaget kommer höja sig ytterligare.

Därför tippar vi att Sverige tar hem OS-guldet till oddset 4.50 hos Bethard*.

TILL BETHARD