Grekland gjorde det 2004, Danmark gjorde det 1992. Gör Sverige det 2020? 

Frågan är enkel.

Kan Sverige vinna EM i fotboll 2020? 

Om man går efter VM senast, kanske. Kvartsfinalplats och visst hade det kunnat gå något snäpp längre. Om EM är så mycket enklare att vinna än VM kan diskuteras. Man slipper enorma toppar i några av de sydamerikanska lagen men å andra sidan finns det inga blåbärsnationer i EM på samma sätt som det gör i VM, så att ta sig vidare från gruppen i EM kan vara väl så svårt som i VM.

De första länderna är ännu inte kvalificeras för mästerskapet som spelas i en rad olika europeiska länder nästa sommar. Tyvärr inga matcher i Sverige dock. Friends Arenas ansökan om att få arrangera ett par matcher räckte inte till i konkurrensen ens när en arrangör föll ifrån och några matcher därmed tvingades flyttas. 

Sverige når EM enligt oddsen

Först och främst ska man se till att ta sig till EM. Med tanke på att antalet deltagande länder i slutspelet utökats från 16 till 24 är det den här gången mycket enklare än tidigare. Sverige är just nu storfavorit till att komma som sämst tvåa i sin kvalgrupp och därmed gå direkt till slutspelet. Missar man det så kommer det komma en ny kvalchans efter det, så utsikterna bör vara goda. Väldigt goda redan att lyckas med första chansen. Unibet har just nu oddset 1,50 på att Sverige slutar etta eller tvåa i sin kvalgrupp. Troligen då tvåa efter Spanien som blir svåra att rubba.

Sverige slutar topp-2 i sin kvalgrupp? Spela här!

Enorm bonus hos Unibet

1,50 kanske det är svårt att vinna någon större summa på. Ett sånt odds kräver stora insatser för att nå stora vinster. Unibet har dock en enorm bonus just nu på 100% upp till hela 2000 kronor. Svårslaget, det finns inget spelbolag som ger bort en större bonus än så. Insättning plus bonus, 4000 kronor, på att Sverige går till EM och man kan sitta med 6000 kronor på kontot lagom till det att mästerskapet börjar. Inte så dumt kanske.

Halv miljon om Sverige vinner EM

Men den lite mer vågade tänker givetvis att Sveriges chanser är större än att bara ta sig till EM. Om man vill krydda en eventuell svensk EM-titel med en enorm summa pengar så skapar man ett konto hos Unibet, man sätter in 2000 kronor, får 2000 kronor i bonus, sätter hela summan på svenskt EM-guld och, just det, som rubriken antyder, man blir då 500 000 kronor, en halv miljon, rikare.

Att spela redan nu kan dessutom vara en bra idé. När Sverige redan är kvalificerade som ett av 24 länder kommer oddset givetvis vara markant lägre än det är just nu.

EM pågår under exakt en månad sommaren 2020. Premiären sker 12:e juni och finalen spelas 12:e juli. 

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta
18+ | Regler och villkor gäller

Artikeln är ett förslag på hur en bonus kan användas. Läs alltid igenom de fulla villkoren på spelbolagets hemsida för att inte stöta på några överraskningar.