Sverige sikar på att försvara titeln som mästare när det är dags för EM handboll Tyskland. Det svenska handbollslandslaget tillhör i vanlig ordning favoriterna till att vinna Handbolls-EM 2024 där dock våra danska grannar tippas ta hem årets upplaga. Betting kommer i den här artikeln ranka de bästa lagen i Handbolls EM och tippa vilka som står som segrare när mästerskapet summerats. Vilket land vinner EM handboll 2024 i Tyskland?

Spela på Handbolls-EM 2024 hos Speedybet!

Med en titt hos spelbolagen och vinnarna för EM handboll så ser det ut att handla om fem lag i detta mästerskap. Våra regerande mästare från Sverige finns såklart med i snacket men är inte favoriter på förhand. I skrivande stund är Danmark tydliga favoriter enligt marknaden.

Läs även: Vem är världens bästa handbollsspelare?

EM handboll 2024 favoriter vinnare

Här ser ni vilka spelbolagen rankar som de största favoriterna att vinna handbolls-em.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Danmark 1,75
Frankrike 3,80
Sverige 8,50
Tyskland 15,00
Ungern 21,00

Bilder från när Sverige vann EM-guld i Budapest 2022.

Källa: Handbollslandslaget

EM handboll 2024 ranking - Plats 5 till 1

Här följer vår lista där vi rankar favoriterna i EM handbollen.

5. Tyskland

Värdarna ör tippade att göra bra ifrån sig i EM 2024 och med stöd av sina fantastiska fans kommer de att sikta på att säkra sin bästa placering sedan Polen 2016, då de vann titeln. Sedan dess har Tyskland inte bara misslyckats med att nå pallen, de har även missat att nå semifinalen, och därför kan det här se ut som det perfekta läget för dem att göra en bra prestation och ta revansch.

En fin blandning av erfarenhet och ungdom finns i Alfred Gislasons lag, där förväntningarna är höga på mittbacken Juri Knorr, målvakten Andreas Wolff och linjespelarna Justus Fischer och Johannes Golla, och hanteringen av pressen blir en intressant faktor för Tyskland.

I den första matchen 2024 tog Tyskland en knapp 34:33-seger mot Portugal, vilket visar att Gislasons lag har gott om potential och kan vinna även målrika matcher, men deras väg till semifinalen lär bli svår, med matcher mot Frankrike och Spanien i den preliminära omgången respektive huvudomgången, förutsatt att värdarna tar sig till den andra fasen av turneringen.

4. Spanien

Resultat: Spanien åkte överraskande ut redan i första gruppspelsomgången.

Inget lag har varit mer konsekvent än Spanien i EM, eftersom Jordi Riberas lag har gått hela vägen gång på gång i tävlingen och slutat på pallen i var och en av de senaste fem upplagorna, med två titlar, två silvermedaljer och en bronsmedalj till prisskåpet. Senast Spanien missade pallen var 2012, då de slutade på fjärde plats och skapade en sex turneringar lång svit av semifinaler.

Spanien har en av de mest erfarna trupperna i mästerskapet, med trotjänare som Gonzalo Perez de Vargas, Alex Dujshebaev, Jorge Maqueda och Joan Canellas fortfarande i truppen, redo att leverera kanske en sista riktig stöt i karriärerna? Resultaten från EHF EURO Cup 2024 imponerade verkligen inte dock, då laget förlorade fem av sina sex matcher, men i vänskapsmatchen mot Polen i genrepet, där de vann med 31:25 såg det helt klart lovande ut igen.

Räkna aldrig bort spanjorerna, eftersom Riberas lag alltid har imponerat och steppat upp sitt spel vid rätt tidpunkt, och varit imponerande i de mest avgörande lägena av matcherna.

3. Sverige

Det mest framgångsrika laget i EM's historia, med fem titlar, inklusive den senaste, är alltid en ständig utmanare och bör aldrig räknas bort, trots alla de utmaningar de står inför.

Vi har Jim Gottfridsson, tvåfaldig MVP i EM. Sedan massor av erfarenhet med målvakten Andreas Palicka och vänsterbacken Hampus Wanne, plus en frisk fläkt med en oerhört talangfull vänsterback i Eric Johansson.

Vårt landslag har också en lätt väg att nå semifinalen, särskilt som de kommer att gynnas mot Nederländerna, Bosnien-Hercegovina och Georgien i den preliminära omgången, i syfte att skapa några tungviktsmöten mot Danmark och Norge i huvudomgången i Hamburg.

Handbolls-EM odds

2. Frankrike

I vad som blir Nikola Karabatics sista EM vill Frankrike pryda honom med en sjätte EM-medalj och möjligen en fjärde titel, vilket skulle vara passande för en sådan karriär.

Fransmännen kommer dock att ha sina utmaningar, särskilt eftersom de lottats i grupp A, tillsammans med värdarna Tyskland, i vad som är den mest spännande drabbningen i den preliminära omgången, därför är utrymmet för misstag litet för "Les Experts".

Frankrike, som kom tvåa i VM 2023, har dock haft ett utmärkt 2023 med sex raka segrar, inklusive en seger i vänskapsmatchen mot Rumänien med 40:21, och tar med sig formen in i 2024 efter en 35:26-seger mot Tunisien i sin första vänskapsmatch innan resan till Tyskland.

Laget har en talangfull och erfaren trupp till sitt förfogande, och deras mål är säkert att sopa banan med sina motståndare i både EM 2024 och i OS i Paris 2024, under ett stort år för detta lag.

1. Danmark

Sedan Danmark vann sin andra titel 2012 har det gått knackigt i EM, med bara två medaljer under de senaste fem upplagorna av den främsta europeiska tävlingen: silver 2014 och brons i Ungern/Slovakien 2022. De lär ha förträngt 13:e platsen 2020, när de missade en plats i semifinalen, vilket säkert fungerade som en stor läxa för de regerande världsmästarna.

Danmark har vunnit de tre upplagorna av VM, gått till final i de två senaste upplagorna av OS och har en enormt talangfull trupp, med Mathias Gidsel och Simon Pytlick som alla glänste i de stora internationella tävlingar de spelade i.

Även om detta kan vara Mikkel Hansens sista EM, som siktar på att ta sin fjärde medalj och sin andra titel i tävlingen, hade Danmark ett litet problem i sin vänskapsmatch mot Norge, oavgjort 27:27, efter att ha tagit vad som verkade vara en ledning med 26:21 med 10 minuter kvar att spela. Men Danskarna ser fortfarande ut att vara en given titelkandidat - den starkaste faktiskt - för att vinna sitt första EM sedan 2012.

Spelbolag där du kan spela på vinnare Handbolls-EM 2024

Här följer några riktigt bra bettingsidor med svensk licens att ha konto på under mästerskapet.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100% upp till 1000 kr
Höga odds
Snabba insättningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Välkomsterbjudandet kan hävdas genom att välja bonusen i insättningsmenyn innan den första insättningen har genomförts, endast nya spelare.
Villkor och krav:  Referera till Bethard för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

100 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Inget omsättningskrav på vinster. Min insättning 100 kr. Ev. vinster är omsättningsfria & giltiga i 60 dagar. Ev. vinster är riktiga pengar. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2020-12-22. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt.

FAQ: Handbolls-EM 2024 vinnare

Här får ni svar på de vanligaste frågorna om de stlrsta favoriterna i handbolls em.

Vem är favorit att vinna EM i handboll 2024?

Danmark är favoriter till att vinna Handbolls-EM 2024 i Tyskland.

Vilket land har vunnit flest EM-guld i handboll?

Sverige är det land som vunnit EM i handboll flest gånger (5).

Var finns speltips på handbolls-EM vinnare 2024?

Ni hittar alla speltips handbolls em här.