Lite skrälligt veckans som var på ATP-touren. Vem hade trott att Basilashvili skulle upprepa sin bedrift från förra året och försvara titeln i Hamburg. Eller att Ramos skulle vinna i Gstaad. Lite mer väntat kanske att De Minaur vann i Atlanta och därmed tog sin första titel någonsin. Otroligt nog gick han igenom veckan utan att ens ha en breakboll emot sig och han förlorade blott sju poäng när han fick in sin förstaserve. På hela veckan alltså.

Den här veckan tre nya turneringar, precis som förra veckan en 500-turnering och två 250-turneringar.

Washinton​​​​ - Veckans 500-turnering och nu börjar fler och fler bra spelare anlända till Nordamerika inför kommande veckors mastersturneringar.

Kitzbuhl - Spel på hög höjd i Österrike och Thiem finns på plats på hemmaplan.

Los Cabos - Turnering i Mexiko som alltid har svårt att locka bra spelare. Spelas på katastrofala tider för oss här i Sverige.

Vi ska titta till dessa turneringar och i synnerhet titta till oddsen på vem som vinner.

Vi tar oddsen från min hemmaplan, Bethard, där min tennisblogg vamosrafa.se ligger. Jag må kanske vara lite partisk, men det är ett faktum att Bethard har överlägset högst odds av alla spelbolag på ATP-touren. Jämför gärna. De andra svenska spelbolagen är inte ens i närheten. Nästan 99% av insatserna betalar man tillbaka i vinster till spelarna. Just nu en riktigt bra bonus också, 100% upp till 1000 kronor.

Washington

Tennis

Man erbjuder så klart odds på alla spelare som är med i turneringen men jag drog strecket vid de som står i under 50 gånger pengarna som slutsegrare. Det är sällan en spelare som står i över 50 gånger pengarna vinner.

Tsitsipas är favorit, många andra utmanar, och kolla hur jämnt det är. Mycket intressant vecka att vänta i Washington.

Jag vill nämna två namn.

Först och främst plockar jag ut Medvedev som mycket väl kan vara den rättmätiga favoriten den här veckan. Han är topp-10 numera, det är något som ska respekteras, och det känns för mig som att han kommer ha en väldigt bra avslutning på säsongen. Stabil spelare som i den här konkurrensen står sig mycket väl. Jag tror att han blir svårslagen och hugget som stucket kring om jag hade valt honom eller Tsitsipas om jag fick välja en valfri spelare oavsett odds så Medvedev, där är oddset spelvärt.

Spela Medvedev till högst odds här!

Jag vill också nämna Tsonga som faktiskt varit tillbaka ganska länge nu. Eller det var längesen som han kom tillbaka från sin senaste skada ska man kanske säga. Han borde nu vara tillräckligt vältränad för att kunna mäta sig med riktigt bra spelare och jag tycker att han är undervärderad enligt oddsen. Får han en fullträff har han alla chanser att vinna.

Skräller Tsonga? Lira till 26 gånger pengarna här!

Kitzbuhl

Två saker talar emot Thiem här. 

  • Det är spel på hög höjd och det är lite oklart hur han trivs med det.
  • Han vann inte i Hamburg veckan som var utan föll mot Rublev. 

Thiem har vunnit mycket på grus, men faktiskt aldrig en höghöjdsturnering. Han har inte spelat jättemånga och han var i final här i Kitzbuhl 2014, men kanske ändå något som oroar lite faktiskt. Att han förlorade mot Rublev i Hamburg däremot, det är inte mycket att säga om. Rublev var fruktansvärt bra och när en sån spelare som slår på allt spelar bra, då passar det Thiem väldigt dåligt. 

När jag tittar på motståndet så ser det ju verkligen beskedligt ut. Det är spelare som Thiem ska slå utan att ens behöva spela som bäst. Jag tror att Thiems första titel på hemmaplan kommer den här veckan och jag tycker att det är mer än 50% chans att han lyckas så 2,05, taget.

Ta rygg på Thorstensson - Spela Thiem här!

I övrigt intressant att Carreno Busta kan spelas till både 16 gånger pengarna och 16,50 gånger pengarna enligt oddslistan just nu.

Om Thiem skulle floppa så kan precis hur många som helst vinna, så jag tycker faktiskt inte det är någon god idé att spela på någon annan då det inte finns någon tydlig första utmanare. Om man ska spela någon annan ska man titta ganska långt bak i listan för ryker Thiem, då kan nästan alla vinna.

Los Cabos

 

Jag tror de flesta är på det klara med att jag tittar på rätt mycket tennis, men från Los Cabos har jag knappt sett en match genom åren. Den har i och för sig inte funnits så länge den här turneringen. Om jag inte är helt ute och cyklar är det här den gamla turneringen i Memphis som först flyttade till Colombia och nu landat här i Mexiko. 

Varför har jag knappt sett något från Los Cabos då?

För att matcherna här spelas precis mitt i natten svensk tid. Det är en ren kvällsturnering lokal tid vilket innebär att man börjar klockan 01 svensk tid och sista matchen startar runt 04 någonting. De spelar exakt när man sover som djupast. 

Alltid mycket svaga startfält i den här turneringen och så även i år. Väldigt dålig klass.

Vem spelas då?

Fritz har fin form och är rättmätig favorit men jag hade som oddsen sitter nog tagit Schwartzman. Om han kommer igång kan han absolut vara den bästa spelaren i det här sällskapet.

Högst odds på Schwartzman. Spela här!

Det var veckans turneringar det. Häng på mina speltips här på Betting.se under hela veckan, och alla andra veckor förstås. Klicka gärna i att följa min profil här på sajten så ni får notiser varje gång ett nytt speltips kommer ut.