De stora matcherna duggar tätt i UFC numera och 18 april kan det vara dags för en till när Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson ska göra upp... någonstans.

Letar du efter odds på nästa UFC-gala?

Här hittar du våra speltips med högsta odds inför UFC 263!

UFC 249 – någonstans i arabvärlden?

Därefter har det spekulerats fram och tillbaka. Florida har nämnts. UFC:s eget högkvarter i Las Vegas har nämnts, till och med Kongo i Afrika har det pratats om.

Senaste budet är att matchen ska avgöras någonstans i arabvärlden, Abu Dhabi, Dubai eller Doha. Inte alls osannolikt, men hinder återstår fortfarande.

Khabib just nu indisponibel

Det största problemet i nuläget är det faktum att Khabib har åkt tillbaka till sitt hemland Ryssland och närmare bestämt Dagestan, en delrepublik längst söderut i Ryssland med gräns mot Georgien och Azerbadjan, ett område där lugnet inte precis alltid råder.

Där sitter nu Khabib, med stängda gränser både ut och in, och frågan är därmed hur han ska lyckas ta sig till matchen.

Khabib Ferguson

Ferguson håller däremot till hemma i USA och även om han kanske kan få det knepigt att ta sig tillbaka in i USA efter en eventuell utflykt så kommer han kunna ta sig till matchen.

Det spekuleras därmed också om andra motståndare för Ferguson i UFC 249, men man ska nog inte alls bli förvånad om Khabib ändå står där i oktagonen 18 april. När UFC bestämt sig för någonting brukar det ha en tendens att bli så.

Hur slutar då matchen?

Det är mästerskapet i lättvikt som står på spel och bältet innehas just nu av 31-årige Khabib som är obesegrad som MMA-fajter. 28 matcher, 28 vinster, 8 via knockout, 10 via submission och 10 via domslut. 

Utmanaren och veteranen Ferguson är 36 år gammal och har en gedigen karriär. Han har precis som Khabib gått 28 matcher men han är inte obesegrad, han har åkt på 3 förluster. 

Kabib Ferguson

De båda skulle faktiskt ha mötts redan 2018 i UFC 223. I april det året närmare bestämt så det är precis två år sen de skulle ha mötts, men den matchen blev inte av då Ferguson skadade sig i förberedelserna.

Efter det har bland annat Khabibs match mot Conor McGregor kommit emellan, en av de största matcherna i UFC:s historia så Ferguson har fått vänta på sin chans. Nu är den här, kanske, om Khabib lyckas komma loss från Dagestan.

Khabib storfavorit hos Unibet*

Den obesegrade Khabib är klar favorit i matchen men kanske inte så stor favorit som man kan förvänta sig. Unibet*, som satsar stenhårt på UFC, har honom just nu till 1,35 medan Ferguson spelas till 3.15.

Specialodds finns förstås precis som alltid tillgängliga. Exempelvis är det enligt oddsen osannolikt att matchen går tiden ut. 2.20 på att det inträffar mot 1.62 på att den inte gör det. 

När det gäller sättet som den förväntade vinnaren Khabib vinner matchen är det dock just att matchen går tiden ut och avgörs av domarna som är favoritspelat. 3 gånger pengarna på det. Att han vinner på knockout eller teknisk knockout står i 4,25 och submission 4,50.

Om Ferguson ska vinna matchen är det mest sannolika att det sker via domslut medan knockout för Ferguson anses vara det mest osannolika utfallet i matchen, hela 9 gånger pengarna på det.

Fortsättning kommer följa. Det enda vi kan vara helt säkra på är att det kommer skrivas och snackas mycket om den här matchen de närmaste veckorna.

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler och villkor gäller