Biljetterna till Europa League-finalen är sedan länge slutsålda. Däremot finns det en liten möjlighet att få tag på biljetter på svarta börsen. Men det kommer att kosta, rejält. Enligt UEFA och svenska fotbollförbundet säljs biljetter för närmare 25 000 kronor, och då vet man inte ens om de är äkta. På sin hemsida skriver SVFF att "det finns en avsevärd risk att dessa biljetter är förfalskade". 

Supportrar kan stoppas vid entrén

De biljetter som UEFA distribuerat till fansen, cirka 10 000 platser för vardera lag, tog slut väldigt fort. Resterande biljetter fördelades mellan företag, sponsorer och allmänheten. Fick man inte tag i biljett via den vägen är det i princip omöjligt, eller åtminstone väldigt dyrt att köpa sig en plats. De som nu har köpt via den svarta marknaden löper en stor risk att bli blåsta. Det är nämligen så att UEFA kräver giltig id-handling som styrker din identitet. Har man då köpt i andrahand står det med all sannolikhet någon annans namn på biljetten. Dessutom är det enligt biljettvillkoren både förbjudet och straffbart att sälja vidare biljetter i andrahand. Skulle det visa sig att du har fått tag i en falsk biljett kommer du inte bara nekas tillträde, utan även riskera misstanke om brott. 

Själva matchen då? Ser man till oddsen är Manchester United stora favoriter, de står för närvarande i 1.90 hos Mobilebet medan en Ajax-vinst ger 4.25. Passa på att registrera dig hos Mobilebet nu så får du 100 kr extra att spela för - utöver välkomstbonusen.