Ikväll smäller det i Krakow när giganterna Tyskland och Spanien drabbar samman i finalen av U21-EM.  Här är förutsättningarna inför matchen. 

 

Tysklands väg till final

 

Gruppspel

Tychy Stadium, Tyskland-Tjeckien 2:0 (Meyer 44', Gnabry 50')

Krakow Stadium, Tyskland-Danmark 3:0 (Selke 53', Kempf 73', Amiri 79')

Krakow Stadium, Italien-Tyskland 1:0 (Bernardeschi 31')

Semifinal

Tychy Stadium, England-Tyskland 3:4 efter straffar (Selke 35', Gray 41', Abraham 50', Selke 63', Platte 70')

 

Spaniens väg till final

 

Gruppspel

Gdynia Stadium, Spanien-Makedonien 5:0 (Saul 10', Deulofeu 35', Asensio 16',54',72')

Gdynia Stadium, Portugal-Spanien 1:3 (Saul 21', Sandro 75', Bruma 77', Williams 90'+3)

Bydgoszcz Stadium, Serbien-Spanien 0:1 (Suarez 38')

Semifinal

Krakow Stadium, Spanien-Italien 3:1 (Saul 53',65',74', Bernardeschi 62')

 

Truppkollen

 

Tyskland

  • Inga skador eller avstängingar

Noterbart är att tränare Stefan Kuntz mönstrade samma startelva i samtliga matcher i gruppspelet. I semifinalen valde han dock att göra ett antal ändringar, in i laget gick Anthony Jung, Janik Haberer och Maximillian Philipp, utgick gjorde Niklas Stark, Mahmoud Dahoud samt Mitchell Weiser. Det återstår att se hur förbundskaptenen väljer att formera laget ikväll, men vi kan konstatera att defensiven fungerade bättre i gruppspelet då Stark spelade istället för Jung. Samtidigt hade Dahoud ett giftigt samspel med Gnabry. Så jag skulle tro att de två går in i laget. I övrigt känns det helt öppet.

Spanien

  • Inga skador eller avstängingar

Här har det roterats ganska friskt i startelvorna. Med tanke på att man var klara för avancemang redan efter andra omgången kunde man lufta spelare i sista matchen, vilket man också gjorde.

Tips

Oddsättarna är eniga, Spanien tar hem det. Och visst, de har fler spetsspelare om man ser till trupperna. Men samtidigt upplever jag att Tyskland har ett mycket välbalanserat och stabilt lag. Lägg därtill att de även har kreativa krafter i Gnabry, Meyer och Dahoud som kan störa vilket lag som helst. 

Trots att Spanien öst in mål i turneringen tror jag på en tillknäppt matchbild där ett välorganiserat Tyskland inte kommer släppa till mycket. Krysset lockar en del men jag tror mer på under 2.5 mål. Oddsen hittar ni här nedanför.