NBA, med superstjärnor som LeBron James och Stephen Curry, kommer att synas på C More och Sportkanalen i ytterligare tre säsonger, fram till och med juni 2022. Det står klart sedan TV4-gruppen beslutat sig för att satsa ordentligt på rättigheterna.

– Basket är en av världens största sporter och NBA är definitionen av världsklass så vi är givetvis väldigt glada att kunna utöka satsningen, säger Johan Cederqvist, kanalchef sportkanaler på TV4 och C More.

Missa inte: Odds på NBA-säsongen 2020/21

Sänder minst en match varje dag

Det nya TV4-avtalet gör att antalet matcher som visas på C More och Sportkanalen nu ökar markant. Tidigare har det visats en till två matcher i veckan, nu kommer det att visas minst en NBA-match varje dag.

I år kommer även fler matcher visas primetime i Europa, vilket gör att matcherna under helgen kommer starta från klockan 19.00 svensk tid.

– Att nu kunna erbjuda våra tittare sport i högsta världsklass i princip varje natt är vi väldigt nöjda med, särskilt inför en säsong där Zion Williamson och Ja Morant ska debutera. Det här är en perfekt pusselbit till vårt redan starka utbud på Sportkanalen, säger Cederqvist.

Utöver livematcher från NBA kommer C More och Sportkanalen även visa höjdpunkter, dokumentärer och andra program från världens bästa basketliga.

Basketexperten tipsar: "Håll koll på skadeläget"

Signaturen ”NBA” har dykt upp som den mest formstarka speltipsaren här på Betting.se. Profilen började under basket-VM med enormt framgångsrika speltips. Sedan har det fortsatt med både Basketligan i Sverige samt Euro League.

NBA, vad innebär det för dig att Sportkanalen och C More nu ska sända många fler matcher än tidigare?

– Allt! Det innebär att vi basketälskare får åtnjuta åtminstone nästan samma utbud som hockeymänniskorna fått i flera år nu. Alla matcher kommer inte sändas, men det behövs inte.

– Med tanke på hur uselt det varit med sändning av basket i Sverige egentligen alltid, minst en match per dag är helt fantastiskt. På helgerna kommer också alla matcher sändas på kvällstid. Och på vardagarna kan man förstås de matcherna i efterhand. Jag började precis älska C More lite grann.

Om man vill börja spela på basket, hur tycker du man ska börja? Är det något särskilt man ska tänka på jämfört med till exempel fotboll och hockey?

– Man ska lyssna på mig! Nej, men om jag ska säga en enda sak och särskilt när det gäller NBA, kolla på skadorna. Om en nyckelspelare är borta, utgå från att oddsmarknaden undervärderar den skadan. Om ett lags bästa spelare är borta är laget nästan alltid värdelöst i förhållande till hur det är i vanliga fall och riktigt så mycket syns det sällan på oddsen.

– Och om jag får nämna en sak till så är det att se till att ha flera olika spelbolagskonton. Om han har några olika spelbolag kan man ofta ha odds som innebär 100% återbetalning att välja på och då behöver man inte ens vara duktig för att åtminstone inte gå minus.

Till sist, vilka tror du vinner NBA?

– Jag lade ut ett speltips på att Clippers förlorar sin första försäsongsmatch i morse så det känns ju lite konstigt att säga dem men jag tror att de vinner.

– De kommer troligen vila sina stjärnspelare en hel del under grundserien, men när det väl är slutspelsdags kommer Leonard dominera precis som han gjorde i våras och George kommer backa upp honom på ett perfekt sätt. Bästa kompisar sen tidigare de där två. Nu får de för första gången spela tillsammans. Det kommer funka.

Vi får se om "NBA" får rätt i sin profetia, och vi följer alla hans spel här: NBA profil och spelstatistik

5 spelbolag med bra utbud på basket

Många bettingsidor med svensk licens erbjuder spel på basket. Vill du testa ett nytt spelbolag ska du se till att jämföra olika oddsbonusar för att hitta det erbjudande som passar dig bäst.

100% upp till 1 000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Världens största spelbörs
Även poker & casino
18+ | Regler och villkor gäller

100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet

Betting med bra odds
Full statistik under spelet
Smidigaste sajten på marknaden?

100 % upp till 1000 kr

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ | Regler och villkor gäller