Malmö FF reser till Makedonien för returmöte i Champions League-kvalet mot Vardar Skopje. Första mötet i Malmö slutade något överraskande 1-1. Malmö sågs som förhandsfavoriter till detta dubbelmöte men efter resultatet i första matchen är det helt öppet.

 

Tuff bortamatch för Malmö FF

Malmö dominerade första mötet totalt, men matchen slutade 1-1. Trots grovt spelövertag för Malmö kunde Vardar ta ledningen i den 62:a minuten genom den makedonska U21-landslagsmannen Boban Nikolov. Malmö kvitterade omgående genom Franz Brorsson i den 75:e matchminuten. Malmö hade som sagt ett väldigt stort spelövertag, 13-1 i hörnor, 24-3 i avslut samt 65% bollinnehav. I helgen hann Malmö med en match i Allsvenskan. Man mötte i Allsvenskans 15:e omgång Sirius. En match som efter en se upphämtning av Sirius slutade 3-3. 

Malmö spelade ut Vardar i förra veckan och mycket talar för att det bli samma matchbild i Makedonien. Varken Malmö eller Vardar åkte på några skador i förra matchen. Malmö kanske får tillbaka Markus Rosenberg som missat de senaste matcherna. Rosenberg hade helt klart varit ett positivt tillskott och han är en spelare som kan vinna matcher. 

 

Malmö dominerar matchbilden igen?

Malmö var helt överlägsna spelmässigt i förra mötet men fick då endast 1-1. I bortamatchen mot Vardar måste Malmö göra mål och kommer att sätta full fart framåt från minut ett. Om Markus Rosenberg bli spelklar får Malmö ännu ett offensivt vapen. Malmö kommer troligtvis att få in ett tidigt mål för att sedan spela på resultatet. 

 

Speltips: Malmö att leda i halvtid till oddset 2,50 hos Bet365*.