Imorgon är det dags för Malmö FF att ta sina första steg på resan mot ännu ett Champions League-äventyr. Första hindret på vägen är Vardar ifrån Makedonien och det är Malmö FF som går in till mötet som solklara favoriter. Det väntas storpublik till Swedbank Stadion där allt annat än en hemmaseger får ses som ett stort misslyckande.

 

Ett minst sagt svårscoutat bortalag

Malmö FF har de flesta koll på. Leder Allsvenskan och besitter Sveriges i särklass bredaste och mest kompetenta trupp. Kvällens motståndare, Vardar är desto svårare att analysera. Man vann den makedonska ligan med 13 poäng och förlorade endast 3 av 36 matcher, vilken kvalitet de andra lagen i ligan håller låter vi vara osagt.

Tre träningsmatcher har Vardar spelat inför mötet med Malmö FF, två förluster och en vinst. Truppen saknar självklara stjärnor och de flesta spelarna är antingen hemmahörande i det makedonska eller armeniska landslaget.

Damir Kojasevic, Jonathan Balotelli och Juan Felipe är tre spelare som Malmö FF kan tänkas behöva hålla ett extra öga på. 32 mål tillsammans i ligaspelet må säga mer om motståndet i den makedonska ligan än spelarnas kvalitet men på rätt dag kan även dessa herrar göra livet surt för Malmö FF.

 

Veckans spel ifrån Betfinal

Oddset är rejält pressat på Malmö FF och lockar inte till spel. Däremot så ska kvaliteten lagen emellan vara så pass stor att Vardar inte ska tillåtas göra ett bortamål på Swedbank Stadion. Betfinal erbjuder 1.86 på Malmö FF att vinna och hålla nollan, ett spel vi tycker känns mycket bra på förhand.

 

Onsdagens spel: Malmö FF vinner och håller nollan