Det börjar närma sig OS i Sydkorea med stormsteg och en utav de sakerna man längtar mest efter att få se är såklart Tre Kronor. I dagarna så presenterade förbundskapten Rikard Grönborg den svenska truppen. Truppen är nu så gott som spikad, förutom ytterligare två forwards som ska in i den 23 man starka truppen!

Klicka här för att läsa mer om Vinter OS.

Inga större överraskningar

Det var inte många som höjde på ögonbrynen när Rikard Grönborg slängde upp den 23 namn långa listan över spelare som ska få respresentera Tre Kronor i Sydkorea. Mest anmärkningsvärt var att supertalangen Rasmus Dahlin, 17 år, ifrån Frölunda fanns med i truppen. Det finns ingenting som tyder på att han kommer få svårt att hävda sig på denna nivån, då han gång efter annan visat sin storhet i SHL denna säsong.
 

Joel Lundqvist kommer att vara kapten för detta lag och vid sin sida har han Staffan Kronwall som assisterande. Nu hoppas vi att alla spelare håller sig skadefria fram till mästerskapet drar igång och att vi får se alla spelare i sin bästa form, det kommer krävas om Sverige ska nå det där guldet!

Goda guldchanser för Tre Kronor

Störst favorit inför mästerskapet är Ryssland, eller atleter ifrån Ryssland under OS-flagg som de numera är. Man står i runt 2.00-2.50 i odds och man har en enorm press på sig att leverera. Sverige ges även dem stora chanser till att stå högst upp på pallen, i skrivande stund runt 4.00-4.50 gånger pengarna hos de flesta bolagen. Tre Kronor är med de oddsen större favoriter att vinna OS än vad självaste Kanada är!