Efter att José Mourinho fått sparken som manager för Tottenham har 29-årige Ryan Mason tagit över som tränare men frågan alla ställer sig är vem som blir nästa huvudtränare för klubben? Förhandssnacket handlade i största utsträckning om Julian Nagelsmann men det är nu klart att tysken blir Bayern Münchens nästa tränare. Med han ute ur bilden har vi kollat närmare på vilka tränare som är de hetaste namnen att ta över det norra Londonlaget.

Odds: De är toppkandidaterna som Tottenhams nästa permanenta tränare.

Näste huvudtränare Högsta odds Spelbolag
Erik Ten Hag 3,10
Maurizio Sarri 5,00
Brendan Rodgers 7,50
Scott Parker 15,00
Ryan Mason 15,00
Ralf Rangnick 17,00

Maurizio Sarri

Den kedjerökande tränaren Maurizio Sarri har stått utan jobb sedan han fick sparken från Juventus efter förra säsongen. 62 år gammal finns det definitivt tid för ytterligare äventyr för Sarri som också tränat Napoli och Chelsea där han bland annat vann Europa League med Londonklubben under hans enda säsong som ansvarig. Sarri är känd för sin intelligens, sitt öga för detaljer och sina extremt noggranna förberedelser inför varje match. Den italienska demontränaren skulle förmodligen få tid på sig att lyckas och hade varit en intressant lösning vars tränarstil skulle kunna vara en bra matchning för en klubb som Spurs.

Brendan Rodgers

Leicesters tränare Brendan Rodgers har också kopplats ihop med Tottenham. Men även om tränaren ryktas till Spurs är det inte alls säkert att han är intresserad. Visst räknas Tottenham som en större klubb än Leicester men med tanke på att Leicester är trea i Premier League och med säkerhet kommer att kvalificera sig till Champions League är frågan om han är intresserad av att lämna? Förra säsongen var han otroligt nära att nå turneringen men en svag avslutning gjorde att klubben missade topp 4.

Så länge inte laget fallerar helt under slutskedet av denna säsongen också, ser Leicesters återkomst till Champions League ut att bli verklighet. Men Rodgers vore definitivt ett bra alternativ för Tottenham om han vill ha jobbet.

Ralf Rangnick

Spelade under mitten av 70 till slutet av 80-talet som defensiv mittfältare för flertalet klubbar i det tyska seriesystemet. Började under tiden som spelare att ta steg mot att bli tränare. Är mest känd för framgångarna med klubbarna Red Bull Salzburg och RB Leipzig där han sedan 2012 varit sportchef, men även under denna period klivit in som huvudtränare för Leipzig vid två tillfällen. Är en lagbyggare av rang då han varit väldigt framgångsrik med att hitta talanger för att sedan utveckla dem. Om han skulle bli anställd av Londonklubben skulle det mest troligtvis vara som sportchef.

Om det skulle bli så är Tottenham inne för att påbörja ett nytt projekt med han som ledare för det. Då skulle de kunna ha kvar Ryan Mason på tränarposten.

Erik Ten Hag

Den nederländske tränaren Erik ten Hag är idag ansvarig huvudtränare för AFC Ajax där han varit ett tag nu. Hans höjdpunkt hittills är säsongen 2018/19 när han ledde Amsterdamklubben till semifinal i Champions League. Laget var extremt nära att nå finalen men förlorade mot just Tottenham efter att Spurs gjort matchens sista mål på tilläggstid. Nu ryktas ten Hag vara aktuell som Tottenhams nästa tränare. Den offensiva och passningsorienterade fotbollen skulle med största sannolikhet vara en bra kombination med Tottenhams spelartrupp. 

Scott Parker

Scott Parker är den 40-årige före detta mittfältaren som gjorde 50 matcher för klubben mellan 2011 - 2013 och dessutom spelade 18 landskamper för det engelska landslaget. Tränarkarriären tog fart i just Tottenham där han blev ansvarig för klubbens U18 under ett drygt år innan han fick jobb som hjälptränare för Fulham. Han blev ansvarig som huvudtränare när Claudio Ranieri fick sparken men lyckades inte rädda kontraktet. Hans första fulla säsong i Fulham blev ett år i Champonship där han ledde laget tillbaka till Premier League.

Tyvärr för Parkers del ser det ut att bli nedflyttning även den här gången men det beror snarare på spelartruppen än tränarbänken. Frågan är om han har erfarenheten att leda en så stor klubb som Tottenham?

Ryan Mason

Ryan Mason är den nuvarande Interim-lösningen som också ledde laget i finalen av Carabao Cup. Det blev ingen seger den gången men skulle Mason ta upp Tottenham till topp 4 och en plats i Champions League finns det eventuellt en chans att kan kan få fortsätta som tränare. Men det blir en tuff uppgift för ligasjuan som har fem poäng upp till topp 4 när endast fem omgångar återstår. 29-åringen är den yngste någonsin att träna en Premier League-klubb och vann sin första match som tränare när Spurs besegrade Southampton med 2-1.

Men även om Mason är uppskattad och kan ta poäng under slutskedet av säsongen känns han inte som det mest troliga alternativet med tanke på klubbens storlek och hans ringa erfarenhet.  

Speltips: Vem blir nästa Tottenham Manager?

Det är definitivt intressant att se vem som blir den nästa tränaren för klubben när säsongen är slut. Ryan Mason kommer leda laget under avslutningen men det är Maurizio Sarri som är favorit enligt oddsen. 

Brendan Rodgers och Erik Ten Hag är också intressanta namn men frågan är om de är sugna på att lämna sina klubbar Leicester och Ajax redan i sommar? I så fall skulle det vara Erik Ten Hag, men med tanke på avgångsvederlaget Tottenham betalade till Mourinho kan det bli dyrt att köpa en tränare som redan tillhör en annan klubb.

Istället tippar vi att Maurizio Sarri blir Tottenhams nästa manager. Han har inte haft ett jobb sedan han fick sparken från Juventus men har varit i Premier League tidigare och tränat klubbar som till och med är en högre nivå än Spurs. Därför är vårat tips att han också blir anställd som nästa tränare för Tottenham. 

Maurizio Sarri som Spurs näste manager till oddset 5.00