Det kan tyckas lite märkligt kanske att ett lag som med två omgångar kvar av Allsvenskan fortfarande är inne i striden om SM-guldet skulle fundera på att byta tränare men det spekuleras just nu vilt kring vem som ska träna AIK i fotboll nästa säsong.

Och vi på Betting vill ju inte vara sämre!

Norling inte säker som AIK-tränare

Rikard Norling är just nu AIK:s tränare och han har så varit sen 2016. SM-guldet förra året, 2018, givetvis höjdpunkten under denna period. Han var också tränare i AIK under åren 2005-2008 så han är minst sagt rutinerad på posten numera, Norling.

AIK är emellertid en förening där kraven är höga. Det blev fiasko i Europaspelet i somras och det verkar osannolikt att man vinner Allsvenskan. Det kan räcka för att det är dags för tränarbyte.

Fantastisk bonus hos LeoVegas

LeoVegas, som just nu erbjuder en helt overkligt stor bonus på hela 3000 kronor till nya kunder, har lagt ut odds på vem som tränar AIK den första april nästa år. Det vill säga, vem som tränar AIK när Allsvenskan 2020 drar igång.

Spelet finns hos LeoVegas, gå till dem här!

Rikard Norling, 2.00

Norling är trots allt favorit till att få stanna, men som synes, inte mer än 50% chans att han klarar sig om man ska tro oddsen.

Mikael Stahre, [Se oddset hos LeoVegas]

Ryktet går just nu att sportchefen Björn Wesström redan är överens med Stahre som ny huvudtränare för nästa säsong. Antagligen bara ett rykte, men samtidigt kanske ingen rök utan eld.

Stahre är mycket omtyckt i AIK sen tidigare och AIK har tidigare visat att man gärna tar tillbaka tidigare tränare, som man gjorde med Norling för några år sen. Stahre är just nu utan uppdrag efter att senast ha tränat San Jose i amerikanska MLS.

Patric Jildefalk, 5.00

Just nu assisterande tränare bakom Norling i AIK.

Assisterande tränare anses alltid betrodda att ta över och Jildefalk har fina vitsord kring sig men han har inte varit huvudtränare på hög nivå och att direkt ta över AIK, kanske lite väl tufft.

Alexander Axén, 7.00

Har inte tränat någon klubb sen han lämnade Örebro 2017 utan har sen dess ägnat sig åt att vara tv-expert på Cmore.

Cmore tappar till nästa säsong rättigheterna till Allsvenskan och att Axén då behöver något annat att göra känns kanske inte alldeles osannolikt. Skulle säkert vara sugen på AIK men frågan är om AIK vill ha honom.

Han har tidigare tränat Gais och Örebro. Skulle han tagit kliv framåt som tränare under tv-perioden så han nu är redo för en större klubb? Kanske lite tveksamt. 

Andreas Brännström, 7.00

Enligt ryktet kring Stahre ska Brännström vara högaktuell som assisterande till honom, vilket inte alls låter otroligt.

Var för några år sen ganska het på marknaden och sades vara helt klar för Göteborg innan det krånglade till sig med hans dåvarande arbetsgivare Dalkurd.

Han har sen dess startat om i Jönköping Södra i Superettan och där gjort riktigt bra ifrån sig. 

Johan Mjällby, [Se oddset hos LeoVegas]

För några år sen, utan tvekan ja. Nu? Knappast.

Få spelare är så omtyckta i AIK som Mjällby. Han spelade i klubben i 10 år och stannade kvar längre än många spelare gör innan han tog klivet och blev utlandsproffs, kanske till viss del beroende på kärleken till klubben.

Många skulle älska att se Mjällby som AIK-tränare, men han har flera misslyckanden bakom sig på senare år och känns just nu som ett högst oklart kort som tränare. 

Hasse Backe, 17.00

Precis som Axén har Backe på senare år ägnat sig åt tv och han har faktiskt inte tränat en klubb sen han lämnade New York Red Bulls 2012.

Backe är supermeriterad, mest som assisterande till Sven-Göran Eriksson i stora klubbar men även som huvudtränare har han meriter som få svenskar. Frågan är om han är pensionerad eller inte, om rätt erbjudande skulle kunna locka honom. Och om AIK i så fall är rätt erbjudande, ganska troligt.

Backe bor i Stockholm, har knappast kapacitet att få någon större utländsk klubb längre, så vill han hoppa på ett tränarjobb igen nu när Allsvenskan försvinner som rättighet för hans arbetsgivare Cmore, AIK skulle nog passa honom.

Ole-Gunnar Solskjaer, 51.00

Det känns ju kanske som att det är en bit ifrån, men tänk att Manchester United sparkar Solskjaer. Kommer troligen hända inom närtid. Därefter måste han starta om någonstans.

Det kanske inte finns något ledigt som lockar hemma i Norge. Att ta över ett annat lag i England än United kanske inte är så kul. Och så finns AIK där?

Konstigare saker har hänt.  Eller vad tror du?

Se alla kandidater här hos LeoVegas

Starta ett konto hos LeoVegas och spela på någon av kandidaterna

  1. Följ denna länk för att komma till LeoVegas
  2. Registrera dig på bara några sekunder med hjälp av BankID
  3. Acceptera LeoVegas extremt höga bonus på 3000 kronor
  4. Skriv in "AIK" i sökfältet och spela på den tränare du tror kommer träna laget nästa säsong
100% upp till 3000 kr i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet